"AVAZ" NA LICU MJESTA

Spektakl "Večer sevdalinki“ u sarajevskom BKC-u: Publika uglas pjevala sa sjajnim izvođačima

Poseban ugođaj spletom sevdalinki na harmonici napravio je maestro Dragan Stojković Bosanac

Sa večerašnjeg spektakla - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

1.12.2023

Dvorana Bosanskog kulturnog centra (BKC) večeras je bila premala da primi sve ljubitelje naše najljepše kulturne baštine – sevdalinke. Dugoočekivani koncert “Večer sevdalinki”, veličanstveni projekt, čiji je producent i idejni tvorac Tomislav Kašljević, već skoro dvije decenije hara regionom, a sada je prvi put upriličen u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Najeminentniji interpretatori regije

Sretnici koji su uspjeli doći do karata uživali su u briljantnim izvedbama regionalnih pjevača i muzičara, među kojima su Nedeljko Bilkić, Snežana Đurišić, Dragan Stojković Bosanac, Esad Kovačević, Adnan Jakupović, Zekija Suman, koju je na sazu pratio Avdo Lemeš, Alma Subašić, Amna Aganović-Hodžić, Izeta Milišić, Biljana Prokić te Pavao Anić. Sve izvođače pratio je orkestar Dinka Mujanovića.

Aplauz i pokoja suza

Da su se večeras okupili sjajni interpretatori narodne pjesme, potvrdila je i sarajevska publika koja je sve pjesme pjevala uglas s izvođačima. 

Dvoranom su odjekivali zvuci najljepših pjesama - “Moj dilbere”, “Ah, što ćemo ljubav kriti”, “Da sam ptica”, “U đul bašti”, “Sarajevo, behara ti tvoga”, “ Krčma u planini”…, a poseban ugođaj spletom sevdalinki na harmonici napravio je maestro Dragan Stojković Bosanac.

Na kraju su svi izvođači otpjevali pjesmu rahmetli Safeta Isovića “Kao što je Bosna moja”, a publika ih je ispratila dugim aplauzom, ali i pokojom suzom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.