SKOČILA U RIJEKU

Ubila se prva žena koja je optužila Žerara Depardjea za zlostavljanje

Čudovište je sebi dozvoljavalo da uživa tokom snimanja, maksimalno iskoristivši privatnost koju je imao

Žerar Depardje. Instagram

O. T.

14.12.2023

Francuska glumica Emanuel Debever izvršila je samoubistvo u 61. godini, saopštio je francuski Nacionalni audiovizuelni institut.

Glumica koja je bila jedna od prvih žena koje su optužile glumca Žerara Depardjea za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje oduzela je sebi život skokom u Senu 7. decembra. Istog dana, TV program "Complement d'enquete" emitirao je u dokumentarcu "Žerar Depardje: Pad Ogra" detalje o istrazi protiv Depardjea.

Ona je sa Žerarom Depardjeom igrala u filmu "Danton" (1982.), a 2019. godine Emauel je na Facebooku napisala da ju je čuveni glumac neprimjereno dodirivao dok su se na setu zajedno vozili kočijom.

– Čudovište je sebi dozvoljavalo da uživa tokom snimanja, maksimalno iskoristivši privatnost koju je imao u kočiji. Skliznuo je svojom debelom šapom ispod moje suknje da bi me, njegovim riječima, "oraspoložio"... Ja nisam dopustila da se to dogodi – napisala je.

Glumac, inače, negira da je počinio bilo šta od onoga za šta ga optužuju, a optužbi je mnogo. Francuska glumcia Šarlot Arnol je 2021. izjavila da ju je Depardje, inače prijatelj njene porodice, silovao dvaput 2018. godine, kada je imala 22 godine i borila se protiv anoreksije.

Depardje je pod formalnom istragom od 2022. godine, ali nije se našao iza rešetaka. U aprilu ove godine, istraživački portal Mediapart objavio je da je još 13 žena optužilo glumca za zlostavljanje u periodu između 2004. i 2022. godine. Jedna od njih bila je glumica Elen Daras, koja je u septembru podnijela prijavu za seksualni napad koji se, tvrdi, dogodio tokom snimanja filma 2007. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.