POVODOM VELIKOG VJENČANJA

Ivanka Tramp oduševila u tradicionalnoj indijskoj nošnji

Vjenčanje Ananta Ambanija i Radhika Merchant planirano je za juli ove godine, no već su sad okupili svjetsku kremu na velebnoj proslavi

Ivanka Tramp. Instagram

M. Z.

5.3.2024

Na trodnevnom slavlju prošlog vikenda, povodom indijske svadbe godine na kojoj će se vjenčati Anant Ambani, sin najbogatijeg Indijca Mukesha Ambanija, te Radhika Merchant, kćerka indijskog milijardera Shrija Virena Merchanta, među uzvanicima sa svih strana svijeta našla se i kćerka bivšeg američkog predsjednika Ivanka Tramp (Trump). 

U skladu s dress codeom raskošne proslave, pojavila se u tradicionalnoj indijskoj ženskoj odjevnoj kombinaciji "lehenga choliju". Bijeli top i lepršava suknja protkani srebrenim nitima i oku jedva vodljivim ukrasima i perlicama, sjajno su joj stajali.


Pritom je najuočljiviji detalj bio njen nakit. Ogrlica, naušnice i prsten od (povećih) smaragda optočenih dijamantima te tradicionalni indijski ukras na čelu, "maang tikka" privlačili su poglede.

Bivša savjetnica u Bijeloj kući tokom administracije svog oca, na trodnevnu proslavu u Jamnagaru, gradu smještenom na zapadnoj obali Indije, stigla sa suprugom, Džaredom Kušnerom (Jared Kushner) i njihovom 12-godišnjom kćerkom Arabelom Rouz (Arabellom Rose).


Investicijski bankar također je odjenuo tradicionalnu indijsku odjeću plavu, mušku tuniku "bandi", hlače krem boje i crno-zlatne mokasinke. Na drugoj fotografiji s trodnevnog slavlja kojom se pohvalila na Instagramu, Ivanka Tramp izabrala je srebrno-zlatnu večernju haljinu.

I Arabela Rouz je u jednoj prigodi nosila sari, dok je u drugoj izabrala svečanu, plavu haljinu. Gosti iz Amerike objavili su i fotografije raskošno uređenog prostora trodnevne proslave, na kojoj su bili i Mark Zakerberg (Zuckerberg) te njegova supruga Prisila Čen (Priscilla Chan), a uzvanike je prve večeri zabavljala Rijana (Rihanna), koja je za nastup od 90 minuta dobila više od 5,5 miliona eura.

Nije poznato ni to je li Ivana na slavlju u Indiji predstavljala svog oca ili je poziv upućen njenom suprugu Džaredu Kušneru, investicijskom bankaru te njoj kao pratnji. Mladoženja je inače najmlađi sin generalnog direktora indijske kompanije ''Reliance Industries'', koja prema nekim procjenama vrijedi više od više od 100 milijardi eura, piše Gloria.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.