BURNO NA SENJAKU

Haris nakon Melininog upada u kuću i saslušanja u policiji: "Cilj je bio da me uhapse i zatvore"

Nikad je nisam udario, prema tome - nasilja nema, nikad u životu, naveo je pjevač

Antonio Ahel/ATAImages

E. Ag.

2.4.2024

Haris Džinović govorio je za Telegraf.rs dan nakon što je njegova bivša supruga Melina nenajavljeno došla u vilu na Senjaku u kojoj pjevač živi s djecom, a iz koje se ona prije izvjesnog vremena svojevoljno iselila.

U razgovoru je legendarni pjevač objasnio šta se to dogodilo prošle noći, a na pitanje šta misli o tome koja je bila Melinina namjera s kojom je došla, istakao je da smatra da je riječ isključivo o provokaciji, kako bi nasrnuo na nju.

Dali izjave

- Ja sam pozvan u svojstvu građanina, nisam ni priveden, ni optužen, ni bilo šta drugo. Kao ni druga strana. Došao sam i zatekao sam Melinu tu (u kući, prim.aut.) i zamolio sam je najpristojnije da ode jer nema pravo boravka tu, s obzirom na to da živi u drugom dijelu grada, što ona nije htjela. Onda sam konsultovao advokata i advokat je rekao: "Pozovi policiju." Ja sam pozvao policiju koja je došla. Razgovor sa mnom, razgovor s njom, razgovor sa djecom... Zamolili su da odemo do policijske stanice u svojstvu građana, ne privedeni, što je vrlo važno, da damo izjavu. Otišli smo i dali smo izjave i to je cijela priča - rekao je Haris na početku razgovora.

Na pitanje da li mu je advokat rekao ima li Melina pravo da dolazi u kuću u kojoj je živjela, a u kojoj je sada Haris sa djecom, pjevač kaže:

- Ne, nema pravo da dolazi ovdje. Ona je napustila ovo, otišla je odavde i živi u drugom dijelu grada, u drugoj stambenoj jedinici. Ima pravo da dođe po garderobu i po svoje stvari, ali nema pravo ovdje da boravi. Tu je tačka.

Na pitanje zbog čega se čak nekoliko sati zadržao u Policijskoj stanici, Haris je objasnio.

- Zato što su to bili dugi izvještaji, u davanju izjava... Jedno, pa drugo, pa treće, i tako.

Smatra da je Melinin cilj iznenadnog dolaska u vilu bio - provokacija.

- Mislim da je cilj bio čista provokacija, namještena varijanta, ne bih li ja posegao za nekakvim nasiljem, pa da me onda zatvore, da dođe policija da me uhapsi zbog nasilja u kući... Naravno, to se nije desilo, jer nisam toliko naivan pa znam šta smijem, šta ne smijem - istakao je Haris.

Hitna mjera

U medijima su se pojavili navodi da je Melina po dolasku u Policijsku stanicu navela kako je navodno došla da prijavi nasilje koje trpi dvije godine. Haris je ovom prilikom odbacio svaku priču da je do toga ikada došlo.

- Nikad je nisam udario, prema tome - nasilja nema. Nikad u životu! Za 20 godina, što je i ona izjavila, tako da je to čista laž - jasan je bio pjevač.

Melini i njemu je izrečena hitna mjera zabrane prilaska i komunikacije od 48 sati, ali Haris smatra da bi trebalo da traje mnogo duže.

- To zavisi od tužioca, ali ta zabrana bi trebalo da traje 180 godina - kazao je slavni pjevač.

Pitali smo ga i kako djeca Đina i Kan podnose sve što se događa u porodici.

- Šokantno podnose, jer je to čista namjera bila, da im se otac zatvori.

Na pitanje da li su razgovarali s majkom, Haris nam je rekao:

- Ne znam da li se čuju, ne čuju... Znam da se Kan ne čuje s njom već skoro dva mjeseca. Ni poruke, ništa. Ona je prvo bila ljuta na njega, a onda je djetetu pukao film i rekao je ćao, doviđenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.