PRINCEZA OD VELSA

Odvažila se na neobičan korak: Kejt Midlton optužili da je prekršila kraljevsku tradiciju!

42-godišnja britanska princeza u emotivnoj videoporuci krajem marta objavila je kako se nalazi u ranoj fazi liječenja

INstagram

D. H.

11.4.2024

Kejt Midlton (Kate Middleton) prekršila je tradiciju kraljevske porodice poslavši poruku zahvale jednoj obožavateljici koja joj je pisala.

Kensingtonska palata objavila je na službenom profilu Instagrama javnu zahvalu građanima koji su uputili svoje dobre želje za ozdravljenje princeze od Velsa, odnosno Kejt Midlton, dok ona prolazi kroz hemoterapiju i liječenje od teške bolesti.

Ako se prisjetimo, 42-godišnja britanska princeza u emotivnoj videoporuci krajem marta objavila je kako se nalazi u ranoj fazi liječenja nakon što joj je dijagnosticiran karcinom. Tada je priznala kako je iza nje nekoliko nevjerojatno teških mjeseci za porodicu, ali da je dobro i da je svakim danom sve jača. 

Otkako je javnost doznala za princezine zdravstvene probleme, svakodnevno pristižu pisma i poruke podrške, a britanski mediji sada pišu kako je jedna žena, imena Alex Marie primila pismo iz palače nakon što je Kate poslala čestitku u kojoj joj želi sve najbolje, i to nakon što je čula da će biti podvrgnuta operaciji abdomena u januaru. 

- Hvala vam na lijepim željama za Nezino Kraljevsko Visočanstvo princezi od Velsa. Vašu ljubaznu gestu veoma cijenimo - stoji u poruci otisnutoj na kartici, na čijem se vrhu nalazi simbol palače. Aleks je fotografiju poruke objavila na svom profilu na platformi X, odnosno bivšem Twitteru.

- Još u januaru kada smo obaviješteni da je naša lijepa princeza od Velsa bila na operaciji, poslala sam joj čestitku s našim najiskrenijim željama za ozdravljenje i, naravno, obilje ljubavi. Danas sam dobila ovo lijepo priznanje i iskreno mogu reći da ću ga čuvati cijeli život. Koverta ima znak Kensingtonske palače na poleđini, mužić je mislio da će morati izvaditi svoje odijelo za vrtnu zabavu (smiješan je), ali je jednako oduševljen kao i ja što je primio ovo prekrasnu i dragocjenu poruku. Nastavljamo moliti za iscjeljenje naše prelijepe princeze od Velsa - napisala je u objavi.

Poruka Kejt Midlton. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.