GALERIJA U LONDONU

Aktivisti za prava životinja uništili prvi službeni portret kralja Čarlsa

Dva muškarca su na lice kralja Čarlsa zalijepili likove iz animirane serije "Wallace and Gromit"

Aktivisti uništavaju portret kralja. Platforma X

L. S. R.

12.6.2024

Dvojica aktivista oskrnavili su prvi zvanični portret kralja Čarlsa (Charles) u galeriji "Philip Mould" u Londonu.

Dva muškarca su na lice kralja Čarlsa zalijepili likove iz animirane serije "Wallace and Gromit". Na portret su stavili i papir sa natpisom: "Pogledajte okrutnost na farmama RSPCA".

Pozvali kralja da obustavi podršku koju daje RSPCA

RSPCA je najveća humanitarna organizacija za zaštitu životinja u Velikoj Britaniji, aktivisti Animal Rising očigledno ne podržavaju rad te organizacije. Pozvali su kralja da obustavi podršku koju daje RSPCA, sve dok se ne odustane od proigrama Assured Scheme. Kako piše "Daily Mail", program je tu da zaštiti standarde za brigu o životinjama.

 -Budući da je kralj Čarls tako veliki obožavalac "Wallace i Gromit", nismo mogli da smislimo bolji način da privučemo njegovu pažnju na užasne prizore na farmama RSPCA Assured

Iako se nadamo da je ovo zabavno Njegovom Visočanstvu, takođe ga pozivamo da ozbiljno razmisli da li želi da bude povezan sa užasnom patnjom na farmama koje je odobrio RSPCA.

Osjetljiv na patnju životinja na britanskim farmama

Čarls je jasno dao do znanja da je osjetljiv na patnju životinja na britanskim farmama, sada je savršen trenutak da se uključi i pozove RSPCA da odustane od programa i kaže istinu o uzgoju životinja - rekao je jedan od aktivista Danijel Džuniper.

Aktivisti tvrde da su na svakoj farmi pronašli dokaze o okrutnosti prema životinjama i patnji životinja, uključujući navodne scene mrtvih i umirućih pilića, mrtvih svinja ostavljenih na farmi i lososa kojeg morske vaši jedu živog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.