ATRAKTIVNA BRITANKA

Vršnjaci u školi je maltretirali, odustala od obrazovanja i "procvjetala"

Sa 18 godina potpisala i ugovor s modeling agencijom koja ju je lansirala među zvijezde

Demi Rouz. Pinterest

A. M.

9.12.2020

Demi Rouz (Rose), 25-godišnja Instagram senzacija iz Velike Britanije, koja na spomenutoj društvenoj mreži ima nevjerovatnih 15 miliona pratioca, ovih dana promoviše svoju novu modnu kolekciju nazvanu PrettyLittleThing, a tom prilikom za Daily Mail progovorila je, između ostalog, o karijeri, vršnjačkom nasilju i estetskoj hirurgiji, prenosi Jutarnji.hr.

- Imala sam 14 godina kad su me počeli maltretirati u školi... Htjela sam steći prijatelje izvan tog okruženja, pa sam većinu vremena provodila na internetu.

Zanimala me i virtuelna stvarnost, stalno sam bila za računarom, a onda se pojavio MySpace i ja sam napokon pronašla 'svoj poziv' - rekla je Demi, koja se proslavila nakon što su njene fotografije s plaže preplavile društvene mreže i postale viralan hit.

No iste su, nažalost, vrlo brzo završile i na lažnim profilima te web stranicama za odrasle - naravno, bez njeog dopuštenja.


Demi Rouz. Kp Pics/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

- Kad sam vidjela da lažan Instagram profil s mojim fotografijama ima 3000 pratioca, moram priznati da sam bila zavidna. Tad sam odlučila otvoriti vlastiti profil, sve ostalo je historija - prisjeća se Demi, koja je s 18 godina potpisala i ugovor s modeling agencijom koja ju je lansirala među zvijezde.

Britanka se tad još školovala za kozmetičarku, no obzirom na to da joj mentori nisu bili baš naklonjeni, ubrzo je odustala od daljnjeg obrazovanja.

- Profesori su se okupljali iza mojih leđa i tračali, o mom radu govorili su s velikim neodobravanjem...Nikad nisam pronašla svoje mjesto u školi, ljudi su bili prilično gadni prema meni, jednostavno sam bila drugačija, ali otkako sam otišla, procvjetala sam! Sad blokiram sve negativne komentare - ne vidim ništa što ne želim vidjeti, jer ne želim da to utječe na moj način razmišljanja o sebi samoj - izjavila je Demi.

Demi Rouz. Backgrid/Backgrid Uk/Profimedi

Iako je s vremenom naučila kako se nositi s ružnim komentarima, atraktivna ljepotica za kojom uzdišu muškarci širom svijeta priznaje kako i danas ima situacija u kojima joj nedostaje samopouzdanja.

- Isprobala sam neke nehirurške zahvate, uključujući anticelulitne tretmane, no draže mi je držati se zdravog životnog stila. Vježbam pet do šest puta sedmično za svoje opšte zdravlje i dobrobit, a hoću li u budućnosti otići pod nož... Nekad rezultati estetske hirurgije zaista izgledaju loše pa je možda ipak bolje ne riskirati. No opet, ne mogu ni biti sigurna kako ću se osjećati kad budem starija - zaključuje Demi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.