PRSA U PRSA

Sudar žena najboljih nogometaša svijeta Ronalda i Mesija: Koja je bolja

Georgina i Antonela se dosta razlikuju, baš kao i Mesi i Ronaldo

Antonelom Rokuco i Lionel Mesi. Instagram

L. S. R.

28.1.2023

One se ubrajaju u najpoznatije ličnosti na svijetu, a da pri tom ničim posebnim nisu zadužile čovječanstvo. Georgina Rodrigez i Antonela Rokuco (Antonella Roccuzzo) ljepše su polovine najslavnijih fudbalera današnjice Kristijana Ronalda (Cristiano) i Lionela Mesija (Lionel Messi).

Uporedo sa suparništvom Ronalda i Mesija u sjeni se odvija i „borba“ Georgine i Antonele. Koja je ljepša, bogatija, popularnija... Njih dvije se dosta razlikuju, baš kao i Mesi i Ronaldo.

Unovčila popularnost

Georginino bogatstvo se procjenjuje na 12 miliona eura, što je gotovo upola manje u odnosu na Antonelu, čije je bogatstvo procijenjeno na više od 20 miliona eura.

Prema nezvaničnim informacijama, Mesi je također bogatiji od Ronalda.

Neto bogatstvo Mesija je procijenjeno na 560 miliona eura, a Ronaldovo na 470 miliona eura.

I dok Georgina uglavnom ovisi o Ronaldovim primanjima, to nije slučaj s Antonelom.

Ona je još tokom studentskih dana potpisala ugovor s jednom argentinskom kompanijom, a nakon toga je pokrenula i vlastiti lanac obuće za žene.

Ronaldo Georgini svakog mjeseca uplaćuje oko 100.000 eura, a navodno se radi o "džeparcu" koji daje kao znak pažnje za brigu o njihovoj djeci.

Prije nego što se počela zabavljati s Ronaldom, Georgina je radila u jednoj trgovini, u kojoj je fudbalera i upoznala. Georgina je svoju popularnost iskoristila na sve moguće načine. Osim što po objavi na Instagramu zarađuje oko 8.000 eura, ona je pokrenula i svoj modni brend.

Par zajedno ima kćerke Alanu Martinu i Beleu, dok im je sin preminuo prilikom poroda. Nogometaš ima još troje djece, koje su rodile surogat-majke čija imena nikada nisu otkrivena.



 Privatni život

Antonela i Leo poznaju se još od djetinjstva, a vjenčali su se 2017. godine te imaju trojicu sinova Tiaga (Thiago, 9), Matea (6) i Kirea (Cira, 4).

Za razliku od Georgine Antonela je dosta skromnija i ne voli u javnosti da se eksponira ili pokazuje kako živi na visokoj nozi. Zbog Mesija odustala od studija stomatologija i preselila se svojevremeno u Barcelonu, gdje je on igrao za istoimeni nogometni klub.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.