RAZGOVOR ZA "AVAZ"

Izbor za fotomodela / Selma Maličbegović: Razbijamo stereotipe!

Projekat je zamišljen kao pronalazak lica za potrebe reklama, muzičkih spotova, za pronalazak novih televizijskih lica, rekla je Maličbegović

Selma Maličbegović: One su boravile u Zenici četiri dana. Instagram

19.2.2023

Izbor za fotomodela drugačiji je od ove godine, a Selma Maličbegović, direktorica Izbora za fotomodela Bosne i Hercegovine, za portal "Avaza" je kazala da je ovo treći izbor te da djevojkama nudi kraći put do uspjeha. 

Dobile uloge 

- Projekat je zamišljen kao pronalazak lica za potrebe reklama, muzičkih spotova, za pronalazak novih televizijskih lica, djevojke koje bi pomgle da budu zadužene za PR i marketing za brendove. U prošloj godini na polufinalnom i finalnom takmičenju dodijelili smo dvije stipendije ukupne vrijednosti 24.000 KM za pobjednice. 

Djevojke su odmah nakon takmičenja dobile uloge u spotovima. Radimo kroz kampove i s njima smo na edukaciji, na razvoju ličnosti. Radimo sa njima ne samo da budu modeli već da budu kompletne ličnosti koje će se zdravo razvijati – kazala je Maličbegović.

Slogan projekta je „Brendiraj se i plasiraj“, jer žele da svaka djevojka bude brend koji će pomoći unutar svoje lokalne zajednice. Kako navodi Maličbegović posjetili su velike i male gradove širom Federacije.

U galeriji ispod možete pogledati neke od ljepotica.

Azra Nezirević  - Avaz
Adma Durmić  - Avaz
Ajna Aličković - Avaz
Berina Pezerović - Avaz
Elma Mujčić - Avaz
+29

Utjecaj na živote

- Utjecali smo na te mlade živote na svaki način – kazala je Maličbegović.

Dodala je da projekat nema kupaćih kostima niti bilo šta što bi moglo djevojkama na bilo koji način nauditi, već baš suprotno. Radi se na tome da djevojke budu potaknute na edukaciju i obrazovanje.


Prijavljene kandidatkinje

Istakla je da je do sada iz Federacije BiH i RS prijavljeno skoro 1.000 kandidatkinja. U uži krug za federalno takmičenje ušle su 33 djevojke koje se večeras takmiče. Na državno takmičenje će proći 22, a šest titula dodjeljuje se večeras.


- One su boravile u Zenici četiri dana na model kampu gdje se radilo na edukaciji javnog nastupa, scenskog nastupa, koreografija. Imale su također dionicu ličnog razvoja gdje su se podsticale na edukaciju i na obrazovanje, da sebe poštuju i da sebi budu na prvom mjestu. 

Jer zaista kroz ovaj projekat želimo da pomognemo mladim ženama u BiH i da probudimo to da žene trebaju biti zaštićene – zaključila je Maličbegović u razgovoru za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.