LJEPOTICE S NASLOVNICE

Bh. manekenke na meti svjetskih fotografa: Prva lica modnih magazina

Amra Čerkezović osvanula na naslovnicama njemačkog „Voguea“ i ruskog „Harper's Bazaara“

Bh. ljepotice prva lica modnih magazina. Screenshot

7.5.2024

Za karijeru i portfolio svakog modela vrhunac karijere je pojavljivanje na naslovnici modnog magazina.

Najbolja ulaznica

Modnim agencijama i skautima širom svijeta to je poseban input pri odabiru modela.

Naslovnice su najbolja ulaznica za nova tržišta pa modeli zbog njih dobivaju na cijeni i podižu svoj nivo na modnoj mapi.

Čatak: Radila za mnogo inozemnih kampanja. Advice

Sarajka Melina Čatak pojavila se na nekoliko svjetskih naslovnica, među njima i za magazin "Advice" čiju je naslovnicu krasila nekoliko puta.

Čatak je dosad radila za mnogo inozemnih kampanja i nosila revije poznatih dizajnera. Među njima su angažmani za „Albertu Feretti“, „Marca Jacobsa“, „Intimissimi“ snimanje za „Ghost“ te mnoge druge kampanje.

Čihorić: Manekenka iz Trebinja. ELLE

Bosanskohercegovačka manekenka Anja Čihorić iza sebe također ima nekoliko naslovnica, a svakako jedna od najznačajnijih jeste ona kada je zabljesnula na naslovnici čuvenog "Elle" magazina, izdanje za Meksiko.

Manekenka iz Trebinja jedna je od najuspješnijih na svjetskoj modnoj mapi. Iza nje su kampanje za „Dior“, „Miu Miu“ i „Chanel“.

Hadžiosmanović: Godine 2014., ušla u Top 15 Elite Look modela. Votre Beaute

Sarajka Selma Hadžiosmanović se prije nekoliko godina pojavila na naslovnici svjetskog magazina "Votre Beauté".

Selma je, također, radila brojne kampanje u karijeri, a 2014. ušla je u Top 15 Elite Look modela, predstavljajući Bosnu i Hercegovinu. Također, prošle godine se pojavila u videu i na čuvenom Time Squareu, i to za bosanski brand "Elysian".

Oborila rekord

Amra Čerkezović iz Živinica jedna je od rekorderki kada je riječ o kampanjama i naslovnicama na svjetskom nivou.

Ova skromna djevojka, koja danas živi daleko od reflektora, pojavila se tako na naslovnicama njemačkog „Voguea“ te ruskog „Harper’s Bazaara“. Vrhunac njene karijere bila je kampanja za „Chanel“.

Čerkezović: Jedna od rekorderki. HARPER'S Bazar

Manekenka Zlata Mangafić pozirala je za nekoliko magazina, a nerijetko se nalazila i na naslovnim stranama, među kojima su i za čuvene modne magazine "Grazia" i "Elle".

Mangafić: Pozirala za nekoliko magazina. ELLE

Sarajka Sarah Čerkez također je radila za nekoliko magazina, a 2011. godine na Madagaskaru je pozirala za čuveni "Maxim".

Naša manekenka Hilda Halilović pozirala je za italijanski D magazin, a njen najveći uspjeh je kampanja za "Adidas" u kojoj je pozirala zajedno s Kendal Džener (Kendall Jenner) i još nekoliko modela.

Praznično izdanje

Sarajka Melani Čolić osvanula je u američkom magazinu “City Book”. Lijepa manekenka krasila je naslovnicu prazničnog izdanja, a samo snimanje trajalo je nekoliko sati.

Bosanke su čest izbor svjetskih modnih urednika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.