MUZIKA

Šesnaestogodišnja Lejla Burazerović oduševila u „The Voice Belgique“

F. M.

7.2.2018

Bosanka Lejla Burazerović (16) sinoć je u popularnom belgijskom muzičkom takmičenju „The Voice Belgique“ oduševila publiku izvedbom pjesme „When We Where Young“ pjevačice Adel (Adele). Osim stručnog žirija, Lejla je oduševila i brojne gledaoce, ali i rodbinu i prijatelje iz Bosne i Hercegovine.  

- Takmičenje je počelo u januaru, a ja sam sinoć nastupala. Sve vrijeme veliku podršku davali su mi roditelji. Najvažnije je da me neko primijeti jer pjevam od malih nogu. Do sada sam nastupala uglavnom na školskim priredbama – ističe ona. 

Inače, Lejlini roditelji su iz Sarajeva, a ona je rođena u Belgiji. Ipak, kako kaže za Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo je vežu lijepe uspomene. 

- Veliku podršku daje mi i rodbina u Sarajevu. Trudit ću se biti što bolja, a želim svima dokazati da su Bosanci i Hercegovci, ali i drugi ljudi koji nisu iz Belgije sposobni napraviti dobar rezultat – kaže Burazerović te dodaje da će u narednom periodu imati i dosta obaveza, osim školskih, kako bi se što bolje predstavila u narednim emisijama „The Voice Belgique“. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.