MUZIKA

Sofia Rei na Jazz Festu

Rei će nastupiti u duetu sa JC Mailiardom, francuskim umjetnikom koji svira bas saz a njihov sarajevski nastup predstavit će muziku jedinstvenog senzibiliteta i južnoameričkog ugođaja

Rei: Jedna od najboljih pjevačica Južne Amerike. Promo

Piše: E. B.

26.10.2018

Nagrađivana pjevačica, autorica i producentica Sofia Rei važi za jednog od najstrastvenijih i najinventivnijih vokalista njujorške scene. Njena muzika istražuje različite tradicije južnoameričkog folklora, džeza, flamenca i elektronike.

Ova argentinska pjevačica, koja je  rođena i odrasla u Buenos Airesu, nastupit će 3. novembra na Jazz Festu Sarajevo u okviru evropske premijere „The Book Beriah Marathona“, epskog projekta Džona  Zorna (John) jednog od najznačajnijih savremenih američkih kompozitora.

Rei će nastupiti u duetu sa JC Mailiardom (Maillard), francuskim umjetnikom koji svira bas saz a njihov sarajevski nastup predstavit će muziku jedinstvenog senzibiliteta i južnoameričkog ugođaja. Bit će to jedan od ukupno 11 nastupa koliko će ih činiti subotnji maraton organiziran na Jazz Festu u okviru Dana Masade.

Za Sofiju Rei, umjetnicu snažnog vokala, čak i argentinski mediji su pisali da je jedna od najboljih pjevačica Južne Amerike. Njene maštovite interpretacije našle su se na četiri albuma objavljena pod njenim imenom.

Ulaznice za ovaj i ostale koncerta Jazz Festa mogu se kupiti u sistemu kupikartu.ba i na 60 prodajnih mjesta u Bosni i Hercegovini, a od 1. novembra i u festivalskom box officeu u Domu policije.








Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.