LIJEPE USPOMENE

Nina Badrić sjetila se čovjeka koji joj je pomogao na početku karijere

Pjevačicu i neprežaljenog kralja fanka veže nešto puno jače

Nina Badrić: Emotivna objava na društvenim mrežama. Instagram

L. Karahmet - Pujagić

9.2.2021


Nina Badrić veoma često govori koliko se divi Dini Dvorniku te da smatra kako su njegove pjesme i danas jednako aktualne kao i kad su objavljene. No Ninu Badrić i neprežaljenog kralja fanka veže nešto puno jače.


Objava Nine Badrić na Instagramu. Instagram

Badrić je uvijek karijeru gradila svojim glasom i kvalitetnim pjesmama te se trudila da na nastupima, televizijskim gostovanjima i pojavljivanjima u javnosti izgleda besprijekorno što je nastavila činiti do današnjih dana. Mnogima je poznato kako je za njenu karijeru zapravo zaslužan Dino Dvornik.



Dino Dvornik i Nina Badrić. Instagram

Podsjetimo, pjevačica je radila u butiku u Zagrebu kad je Dino Dvornik došao kupiti haljinu svojoj supruzi Danijeli. Čuo je kako pjevuši, rekao joj je da ugasi radio i da ako tako dobro pjeva sutra je vodi potpisati ugovor. Nina je ugasila radio i zapjevala, a Splićanin je pitao gdje živi. Sutradan u 10 sati došao je po nju, donio joj čaj i pecivo te su otišli u Croatiju Records.

Nina se često sjeti svog mentora, prijatelja i velikog genijalca za kojeg je ranije izjavila da je bio njena muzička ikona, a sad mu je posvetila nježne riječi.

-Baš puno fali Dino. Sigurno najjači muzičar ovih prostora inovator muzike i jedinstvena nota. I jedan od najjačih vokala na sceni. Meni je bio i ostao najveći car - poručila je u zadnjoj objavi na Instagram storyju.



Badrić i Dvornik: Saradnici i prijatelji. Instagram

Među ostalim, Dino Dvornik joj je svojevremeno poklonio moderan šešir za nastup od devine dlake, kojeg i danas čuva i na pozornicu je otpratio riječima:


"Evo ti za sriću. Da' san pola gaže za tu kapu, budi uvijek ovako zgodna, gradska cura sa svojom vizijom."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.