VELIKI MUZIČAR

Ella Dvornik se prisjetila oca Dine: "Živio je za to što voli i to ga je ubilo..."

Umro je u svom stanu u Zagrebu, a toksikološki nalaz pokazao je da je umro od kombinacije tableta za smirenje, protiv bolova i antidepresiva

Elli otac neizmjerno nedostaje. Instagram

M. Z.

21.3.2024

- Ja vam ne mogu riječima opisati koliko meni ovaj čovjek nedostaje. On je bio puno više od oca, bio je brat, prijatelj i mentor. Živio je za to što voli i to ga je ubilo. I kad je umro, nisam toliko ni žalila jer znam da je samo živio za to što voli. Sve njegove mane na stranu, ovo je bio muškarac u svakom smislu riječi, rijetki se rode takvi - napisala je Ella.

Ella ocu posvetila emotivnu poruku. Instagram

- Toliko sam ponosna što mi je otac bio lik koji je vjerovao u sebe, borio se za nas, koji nije pokleknuo trendu i nije se izdao. Vama je on Dino Dvornik, meni je tata. Uvijek je bio najdjetinjastija i najbitnija figura u našim životima. I što god ljudi pričali o njemu, on se uvijek izborio za nas. Ovo nije ni čovjek, ovo je ljudina i bog. Ispoštovao nas je i na svoje zlo i držimo ga u srcu zauvijek. Jer prije pjevača on je bio čovjek - i to kakav.

Neizmjerno će nam nedostajati, prazninu koju je ostavio niko neće zamijeniti, ali ćemo sve uspoređivati s njim. I da nije bilo moje majke koja ga je toliko voljela i podržavala, ne bi bilo ničeg. Drago mi je da sam potekla od to dvoje jer će me zauvijek podsjećati što je prava ljubav i srodne duše. A one se ne rađaju, nego se stvaraju. Vama Romeo i Julija. Meni Dino i Danijela... Zauvijek - dodala je.

Omiljen u Hrvatskoj, ali i izvan njenih granica, Dino je bio voljen na cijelom Balkanu. On je u oktobru 2008., nakon šest godina muzičke pauze, trebao objaviti novi album, a neki su mu predviđali veliki povratak na scenu. Album je postao hit, ali Dino to nije doživio.

Umro je u svom stanu u Zagrebu, a toksikološki nalaz pokazao je da je umro od kombinacije tableta za smirenje, protiv bolova i antidepresiva, piše Index.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.