NEVJEROVATNO

Napila se na koncertu Merilina Mensona, digla u zrak imovinu vrijednu 15 miliona dolara, a sada tuži kompaniju koja joj je prodavala piće

Suočila se sa najmanje šest građanskih parnica jer su je žrtve pozvale da plati odštetu

Merilin Menson. AP

N. Aj.

21.1.2023

Daniela Leis (Daniella, 26), koja je u oktobru 2020. priznala krivicu po četiri tačke optužnice za nanošenje tjelesnih povreda, procijenila je štetu od 10 do 15 miliona dolara. Osuđena je na tri godine zatvora u februaru 2021., i sada tuži mjesto događaja jer su je izbacili s događaja uprkos njenom nivou alkoholiziranosti, navodi Canadian Broadcasting Corporation.

Incident se dogodio 14. avgusta 2019. u ulici Vudman Ave 450 u Londonu, Ontario, Kanada - sedam minuta vožnje od koncerta u areni Budweiser Gardens gdje je nastupao Merilin Menson (Marilyn Manson). Leis je svojim Fordom Fusionom, koji je bio registriran na ime njenog oca, udarila u jednu kuću. Ali nekoliko trenutaka kasnije, prekinut gasovod uzrokovan nesrećom izazvao je eksploziju koja je zahvatila četiri kuće i povrijedila sedam ljudi u blizini, navodi CBC.

Dio odgovornosti

Također se suočila sa najmanje šest građanskih parnica jer su je žrtve pozvale da plati odštetu, navodi Independent. Ovo je navelo Leis i njenog oca Šona (Sean) da podnesu tužbu protiv Ovations Ontario Food Services, za koje vjeruju da bi također trebalo da dijele dio odgovornosti.

Prema CBC-u, Leis i njen otac optužuju Ovations Ontario Food Services da nisu vodili računa o njenom "planiranom načinu prevoza jer je bila u Budweiser Gardens te da su znali ili su trebali znati da je bila ili je izgledala kao da je bila pijana i/ili oslabljena."

Danijela Leis. Mike Hensen/The London Free Press

Oni također optužuju kompaniju i/ili konobare da su služili Leis "kada su znali ili su trebali znati da je alkoholizirana ili će postati pijana", izvijestio je CBC.

Nisu ništa poduzeli

U tužbi se dodaje da su radnici "izbacili Leis s mjesta događaja, a nisu poduzeli korake da osiguraju da neće voziti kući", navodi New York Post.

Insider nije uspio da dobije kopiju pravnih dokumenata. Viši sud pravde Ontarija i Oak View Group, koja posjeduje Ovations Ontario Food Services, nisu odmah odgovorili na Insiderov zahtjev za komentarom,a ni Leis nije odmah bila dostupna za komentar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.