NASTUP ZA DAN GRADA

Gino Banana za "Avaz" uoči sarajevskog koncerta: Vraća se Valter

Sviramo svaku pjesmu kao da nam je posljednja, nema nostalgije, dvije ili tri nove numere ćemo izvesti, rekao je

Gino Banana: Put od nemila do nedraga. Printscreen

Nerma Ajnadžić

3.4.2023

Za Dan grada Sarajeva, 6. april, u kultnoj Skenderiji, tačnije Domu mladih, najavljen je koncert benda „Kultur Shock“, čiji je frontmen Gino Banana, pravog imena Srđan Jevđević.

Turneja "No Nostalgia"

Ovaj Sarajlija s američkom adresom ne krije da mu je najdraže svirati u rodnom gradu, a to će i ostvariti u okviru turneje „No Nostalgia“. Na scenu Doma mladih popet će se čim stigne iz Sofije, gdje bend nastupa noć prije.

- Natjerao sam svoju braću i sestre da putuju od nemila do nedraga. Sve zbog toga da bih 6. aprila svirao u Sarajevu. Simbolično na taj datum – kazao je Jevđević za „Avaz“.

Dodao je da od sarajevske publike ne očekuje ništa, osim da dođu i da sve zajedno urade.

- Mi ćemo raditi kako uvijek radimo – sviramo svaku pjesmu kao da nam je posljednja, nema nostalgije, dvije ili tri nove numere ćemo izvesti. Kažu da će se vratiti Valter, pa, evo, vraća se – istakao je Jevđević.

Volimo se

Šta njegove kolege i kolegice iz benda misle o nastupu u Sarajevu i tome što ih je „natjerao“ da dođu, Gino Banana kroz smijeh odgovara:

- Mi se volimo. Da im je neko drugi to napravio, ne znam kako bi. Ali i ja sam njima nešto dobro u životu uradio. Kad radiš s nekim 27 godina. Eleni Govetas ovo će biti prvi put da nastupa u Sarajevu. Ona je naša nova violinistica, Grkinja. Kćerka je jednog od mojih najboljih prijatelja, a ima isto godina koliko i bend.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.