KOLIKI JE TO VELIKAN

Porodica naslijedila mnogo: Bogatstvo Šabana Šaulića raste iz dana u dan

Osim nekretnina, automobila i novca, udovici Gordani Šaulić ostala su i sva autorska prava na njegove pjesme

Šaban Šaulić. Instagram

O. T.

24.10.2023

Nakon što je tragično preminuo u saobraćajnoj nesreći 2019. godine Šaban Šaulić obezbijedio je svoju porodicu i ostavio im veliko bogatstvo u vidu nekretnina, automobila i novca, a osim toga, udovici Gordani Šaulić ostala su i sva autorska prava na njegove pjesme, što joj omogućuje i više nego lagodan život.

Inače, Gordana je prijavila da je njena firma imala troškove u iznosu od 5.369.000 dinara (blizu 90.000 KM), kao i da je ostvarila čistu zaradu u iznosu od 17.487 eura, a plaćen je i porez od 237.000 dinara (3950 KM).

Kada se uporede podaci za 2022. i 2021. godinu, prihodi Šabanove udovice su značajno porasli. Sve u svemu, bogatstvo Šabana Šaulića, iako već četiri godine nije živ, svake godine se uvećava i raste.

Gordana i Šaban Šaulić. Instagram

Podsjećanja radi, Šaban je poginuo u saobraćajnoj nesreći nakon nastupa u jednom njemačkom gradu kada je autom s ekipom muzičara krenuo ka aerodromu. Za sobom je ostavio pjesme i kompozicije kroz koje će vječno živjeti. Zahvaljujući upravo pjesmama i glasu kakav se više neće pojaviti, bogatstvo Šabana Šaulića sigurno će s godinama biti sve veće, te će i njegovi unuci biti zbrinuti u budućnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.