SAOBRAĆAJNA NESREĆA

Poginuo britanski muzičar Derik Mekintajr

Policija utvrđuje sve okolnosti nesreće, a vijest o njegovoj smrti objavila je porodica muzičara

Derik Mekintajr. Mreža

N. Aj.

10.2.2024

Derik Mekintajr (Derrick McIntyre), basist britanskog benda "Jamiroquai", poginuo je u saobraćajnoj nesreći u 66. godini, prenosi Daily Mail.

Muzičar je preminuo 2. februara u sudaru u kojem je sudjelovalo pet automobila u Bušeju, Hertfordšireu. Policija utvrđuje sve okolnosti nesreće, a vijest o njegovoj smrti objavila je porodica muzičara.

- Naš tata, Derik Mekintajr, bio je ponosan tata, suprug, brat, sin, ujak, djed i prijatelj. Imao je strast prema muzici, svirao je bas gitaru veći dio svog života. Tata je bio veliki čovjek koji je utjecao na mnoge koji su došli u kontakt s njim, nadahnjujući ih i ohrabrujući kad god je mogao. Niti jedna količina riječi ne može sažeti koliko je naš tata bio poseban za sve nas – ne samo kad su u pitanju naši pojedinačni odnosi, već i u cjelini. Zauvijek će nam nedostajati njegova ljubav, humor i prisutnost i nastavit ćemo širiti njegovu svjetlost. Do ponovnog susreta - napisano je u saopćenju porodice.

Od njega se oprostio i pjevač Džej Kej (Jay Kay), suosnivač benda, napisavši kako je bio iznimno talentiran muzičar te je uputio saučešće porodici. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.