AUTO-MOTO

Hamilton: Ferari će imati prednost u Singapuru

Piše: R. B.

13.9.2017

Britanski vozač Luis (Lewis) Hamilton vjeruje da će ekipa Ferarija (Ferrari) imati prednost na Velikoj nagradi Singapura (Singapore), jer će moći generisati više prijanjanja.  

"Sebastijan Fetel (Sebastian Vettel) biće brži u utrkama koje dolaze", smatra britanski automobilista, koji vozi za ekipu Mercedesa. 

Hamilton očekuje da će Mercedes na druge načine moći izjednačiti prednost koju će Ferari ostvariti .

Nakon prošle utrke u Monci (Monza) Hamilton se probio na čelo F1 karavana, sa tri boda prednosti protiv najvećeg rivala u borbi za titulu Sebastiajana Fetela.

Volf nije zabrinut

Izvršni direktor Mercedesa Toto Volf (Wolff) nije previše zabrinut zbog očekivane prednosti Ferarija u utrci koja je na rasporedu ovog vikenda.

"Utrka u Singapuru favorizuje Ferari i Red Bull. Obje te ekipe pokazale su odlične performanse na utrkama koje ne traže veliku brzinu, nego višu silu prijanjanja", smatra Volf. 

Volf vjeruje da je Mercedes ostvario dovoljan napredak u pripremi bolida za ovakve staze.

"Naučili smo dosta toga na stazi u Monaku (Monaco), značajno smo povećali nivo performansi u Mađarskoj i ostvarili smo dobar napredak u razumjevanju šta treba da uradimo kako bismo maksimalno iskoristili šasiju", rekao je Volf. 

Velika nagrada Singapura jedna je od najspektakularnijih, jer se vozi u noćnom terminu. Na rasporedu je u nedjelju, 17. septembra s početkom u 14.00 sati po srednjoevropskom vremenu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.