JUŽNA KOREJA

Nova Hyundai Elantra ugledala svjetlo dana

Izmijenjen je prije svega prednji dio, koji sada usvaja ozbiljniji izgled

Hyundai: Izmijenjen je prije svega prednji dio. Hyundai

N. D.

15.3.2023

Hjundai je objavio nove zvanične slike i detalje o obnovljenoj limuzini Elantra koja se na južnokorejskom tržištu zove Avante.

Izmijenjen je prije svega prednji dio, koji sada usvaja ozbiljniji izgled. Redizajnirano lice uključuje novi par horizontalno raspoređenih farova (koji su povezani preko ukrasnog elementa), dotjeranu masku koja je odvojena od donjeg otvora za vazduh, kao i sportskije lažne uvodnike okružene ukrasnim elementima sa crnom bojom.

Modificirani model je zadržao svoj prepoznatljivi profil, uključujući karakteristične površine na vratima i set novih aluminijumskih felgi sa dvobojnom završnom obradom.

Pozadi su LED svjetla pune širine, nagnuto zadnje staklo i vrata prtljažnika prenijeti iz aktuelnog modela. Ipak, zadnji branik se sada ističe novim dizajnom, sa velikom crnom ofarbanom površinom i ukrasnom oblogom u stilu aluminija koja okružuje lažni difuzor.

Elantra: Zadnji branik se sada ističe novim dizajnom. Hyundai

Zbog izmijenjenih branika automobil je i 60 mm duži nego ranije (sada 4710 mm), a treba pomenuti da su modifikacije doživjeli i oslanjanje i sistem upravljanja.

U unutrašnjosti je digitalni kokpit s dvostrukim ekranima od 10,25 inča. Tu je i nova presvlaka Sage Green, koja se može vidjeti na sjedištima, centralnoj konzoli i panelima vrata.

Hyundai Avante se u J. Koreji nudi sa 1.6 benzinskim motorom sa 123KS, u 1.6 LPG varijanti sa 120 KS, kao i u hibridnoj verziji koja kombinuje 1.6 benzinac i elektromotor (sa ukupno 141 KS).

Kasnije stižu i obnovljene verzije Avante N Line sa 204 KS i Avante N sa 280 KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.