UFC

Adesanju tuži bivša djevojka, on joj odgovorio: Imam previše vremena i novca za advokate

Šampion srednje kategorije, Israel Adesanja, raskinuo je sa djevojkom, a raskid, čini se, ne prolazi bez zahtjeva sa obje strane

Adesanja: Tužila ga bivša djevojka. Screenshot/Twitter

N. H.

15.5.2023

Jedan od najbolji MMA boraca u historiji i prvak UFC-ove srednje divizije Israel Adesanja (Adesanya) ima problema u privatnom životu.

Kako prenose brojni mediji, prijeti mu sudska tužba kojom njegova bivša djevojka Šarlot Paudrel (Charlotte Powdrell) traži polovicu njegovog bogatstva.

Prvak je odlučio reagirati putem društvenih mreža.

- Ti se ne brineš o meni ni o mom životu pa se ne brinem ni ja o tebi. Čak te ni ne mrzim, jednostavno me nije briga za tebe. Već neko vrijeme te nisam volio i drago mi je da se ovo dogodilo. Ništa ne bih promijenio. Trebala si me pustiti na miru. Imam puno vremena i novca za advokate. LOL, žene. Njihovi standardi su samo bajke koje imaju nakon što žive noćnu moru – napisao je Adesanja. 

Komentarisao je i slučaj koji je zadesio PSG-ovog fudbalera Ašrafa Hakimija (Achraf).

- Totalno razumijem šta prolazi. Zamisli, ona smatra da ima pravo na polovinu onog za što si radio čitav život. Došla je u ovo sve ni s čim, a htjela otići s milionima. Ali kao i Hakimiju, sav moj imetak je osiguran - zaključio je Adesanja.

Nije poznato zbog čega je puklo između Adesanje i Paudrel, ali UFC-ov borac Šon O'Meli (Sean O'Malley) kazao je da je prvaku posebno zasmetalo to što je njegova, sada već bivša, djevojka htjela polovicu svega što on posjeduje, iako se nisu vjenčali niti imali djecu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.