KOŠARKA

Želi NBA angažman: Penava će igrati za Vašington vizardse

Penava: Priključuje sa Vašingtonu

Avaz Sport

24.6.2018

Za razliku od Džanana Muse, koji je u prvom krugu kao 29. "pik" pripao Bruklin netsi, drugi bosanskohercegovački košarkaš Ajdin Penava nije izabran na NBA draftu. S obzirom na to da se doskorašnjem krilu američkog Maršal univerziteta prognozirao maksimalno izbor u drugoj rundi, činjenica da nije izabran i nije toliko loša.

Klubovi, naime, polažu NBA prava na igrače koje izaberu u drugoj rundi, ali im nisu dužni ponuditi ugovor. Sada Ajdin ima mogućnost da se predstavi svim klubovima kao slobodan igrač. Prvu šansu 21-godišnji Sarajlija imat će u Ljetnoj NBA ligi početkom narednog mjeseca u Las Vegasu, u kojoj će igrati kao član ekipe Vašington vizardsa.

Penava je dobio poziv Vizardsa te će uoči Ljetne lige trenirati sa ovom NBA ekipom, a potom i biti u sastavu u Las Vegasu, gdje će svojim igrama pokušati izboriti angažman ili u Vizardsima ili nekom drugom klubu najjače svjetske lige.

Nekadašnji član sarajevskog Sparsa i juniorski reprezentativac BiH bio je prošle sezone prvi bloker američke univerzitetske NCCA lige u dresu ekipe Maršala (prosjek 15,6 poena, 8,5 skokova i 4 blokade). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.