NAJAVA

Budućnost gostuje Gran Kanariji, Bajern dočekuje Žalgiris

Panatinaikos favorit protiv Darušafake

Nemanja Gordić jedan od boljih u dresu Budućnosti. Arhiv

V.D

14.12.2018

Euroliga se nastavlja večeras, tri susreta su na rasporedu. Budućnost gostuje u Španiji, Panatinaikos je apsolutni favorit protiv Darušafake, a najzanimljiviji duel večeri odigrati će Bajern i Žalgiris u Minhenu.

Prema MOZZART kladionici, Gran Kanarija je favorit protiv gostiju i kvota na pobjedu domaćina je 1,45, na pobjedu Budućnosti ponuđena je kvota 3,05.

Redovni učesnici Eurokupa, od ove godine učesnici Eurolige sastaju se na Kanarima. Ekipa našeg Nemanje Gordića je u odličnoj formi i čini se da su napokon uhvatili ritam koji ih je krasio čitavu prošlu sezonu. Nakon 7 poraza na startu sezone, Podgoričani su upisali 3 vezane pobjede na domaćem terenu, redom su padali Baskonija, CSKA i Barcelona. Veliki problem još uvijek predstavljaju gostujuće utakmice, jer su u njima uglavnom gubili uvjerljivo. U dosadašnja 4 međusobna duela, Gran Kanarija je slavila sve pobjede. 

Budućnost u ovaj meč ulazi bez Alekse Ilića koji je već duže vremena van parketa dok Klevin Hena (Clevin Hannah), Luk Fišer (Luke Fischer) i Luk Nelson (Luke Nelson) neće igrati.

U Minhenu je na rasporedu duel dvije ekipe koje dijele posljednje osmo mjesto koje vodi u TOP 16 fazu. 

MOZZART kladionica na pobjedu Bajerna nudi kvotu 1.80, dok je kvota na pobjedu gostiju iz Kaunasa 2.00.

Obje ekipe su zabilježile po 5 pobjeda i 6 poraza. Žalgiris je dvije pobjede ostvario bez povrijeđenog kapitena Paulijusa Jankunasa (Paulius) koji će večeras biti na raspolaganju gostujućem treneru. Prethodna dva duela ove dvije ekipe dobio je Bajern tokom regularne faze u sezoni 2013/2014. Bajern nema problema sa povredama, a Žalgirisu neće igrati Nejt Volters (Nate Wolters) i Antanas Kavalijauskas (Kavaliauskas). 

U Atini Panatinaikos igra protiv Turske i apsolutni je favorit protiv jedne od najlošijih ekipa u ovogodišnjoj Euroligi. Gosti su do sada samo jednom slavili i upisali 10 poraza. Met Lodžeski (Matt Lojeski) i Janis Papapetru (Ioannis Papapetrou) nisu na raspolaganju treneru Panatinaikosa.

Kvote za
online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.