UTAKMICA EUROLIGE

U čast Ukrajine: Žalgiris protiv Barcelone u specijalno dizajniranim dresovima

S obzirom na to da se približava Dan nezavisnosti Litvanije, Žalgiris poziva navijače da nam se pridruže 11. marta u "Zalgirio Areni", pozvali su iz kluba

Žalgiris će ugostiti Barcelonu. EUROLEAGUE

M. K.

8.3.2022

U Žalgirisu iz Kaunasa napravili su potez koji je skrenuo pažnju javnosti, pogotovo one sportske, i koji je pozdravljen zbog poruke koja se šalje.

Naime, prvi put u historiji kluba umjesto tradicionalnih zeleno-bijelih, igrači litvanske ekipe će na susretu 29. kola Eurolige protiv Barcelone nositi garnituru dresova u plavo-žutoj boji Ukrajine.

- S obzirom na to da se približava Dan nezavisnosti Litvanije, Žalgiris poziva navijače da nam se pridruže 11. marta u "Zalgirio Areni", kada će naš tim igrati protiv Barcelone. Ovaj put litvanski prvaci i navijači ekipe ne samo da žele proslaviti vlastitu nezavisnost, već i izraziti solidarnost s Ukrajincima koji se trenutno bore za slobodu, navodi se u saopštenju Žalgirisa.

Navijači su također pozvani da donesi litvanske i ukrajinske zastave.

- Borba Ukrajine za slobodu ne može postati pitanje, jer to je nešto što je prirodno i razumljivo. Ne možemo se složiti sa ovim stvarima koje se dešavaju i zbog toga smo odlučili pokazati solidarnost s Ukrajincima, ali i poslati poruku o njihovom herojskom otporu protiv ruske agresije, rekao je kapiten Žalgirisa Paulius Jankunas, čiju su izjavu prenijeli španski mediji i društvene mreže.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.