NBA LIGA

Lejkersi otpuštaju Vogela

Epilog katastrofalne sezone, u kojoj tim iz Los Anđelesa nije uspio izboriti doigravanje

Vogel: Vodio tim od 2019. godine. AGENCIJE

A. V.

11.4.2022

Prema navodima američkih medija, Los Anđeles Lejkersi odlučili su otpustiti trenera Frenka Vogela (Frank Vogel) nepune dvije godine nakon što ih je vodio ka osvajanju naslova NBA prvaka.

Lejkersi su ove sezone ostvarili omjer pobjeda i poraza 33-49 te se nisu uspjeli kvalificirati niti za plej-in turnir, a kamoli za doigravanje usprkos tomu što su u svojim redovima imali superzvijezde poput Lebrona Džejmsa (LeBron James), Entonija Dejvisa (Anthony Davis) i Rasela Vestbruk (Russell Westbrook).

Vogel je preuzeo Lejkerse u ljeto 2019. godine te je potpisao trogodišnji ugovor.

Osim naslova prvaka 2020. godine osvojenog u "balonu" u Orlandu, Lejkersi su pod Vogelovim vodstvom prošle godine morali igrati plej-in kako bi ušli u doigravanje samo da bi ispali u prvom krugu od Finiks Sansa, dok su ove godine još ranije okončali sezonu.

Prije nego je preuzeo Lejkerse Vogel je radio kao glavni trener i u Indijana Pejsersima od 2011. do 2016. godine te je dva puta s njima izborio finale Istoka (2013, 2014), a oba je puta gubio od Majami Hitsa s Džejmsom u sastavu, da bi od 2016. do 2018. godine imao dvije neuspješne sezone u Orlando Medžiku, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.