LEGENDARNI KOŠARKAŠ

Rađa odgovorio Ražnatoviću: Izjava je dokaz da se u ABA ligi rukovodi privatnim interesima

Reagirao je na komentar poznatog menadžera koji je rekao da će povući košarkaše koje zastupa iz hrvatskih klubova ukoliko oni napuste ABA ligu

Dino Rađa i Miško Ražnatović. Agencije

E. Ć.

9.5.2022

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa odgovorio je jednom od najpoznatijih svjetskih menadžera Mišku Ražnatoviću, koji se protivi okretanju hrvatskih klubova od ABA lige ka FIBA takmičenjima.



Ražnatović povlači košarkaše iz hrvatskih klubova

Rađa danas radi kao stručni savjetnik Košarkaškog saveza Hrvatske (HKS). Reagirao je na komentar Ražnatovića koji je rekao da će povući košarkaše koje zastupa iz hrvatskih klubova ukoliko oni napuste ABA ligu.

- Ta izjava dokaz je kako se u ABA ligi rukovodi privatnim interesima, a ne interesima i dobrobiti košarke. Jer, krenimo ovako. Danko Branković od ljeta je slobodan igrač. On odlazi iz Cibone. Ko mu je menadžer? Miško Ražnatović. Šta od toga ima hrvatska košarka? Ništa. Šta će od toga imati Cibona, hoće li dobiti odštetu, a godinama je radila s Brankovićem? Neće. Hvala, doviđenja - napisao je Rađa.

Ražnatović je ranije rekao kako je njegova obaveza da da sve od sebe da njegovi mladi klijenti napuste hrvatske klubove i odu u sredine i lige u kojima se mogu razvijati. Istakao je da to ne bi bilo moguće u Alpe Adria kupu i da bi se ugasio talenat koji imaju.

"Ultimatum" HKS-a

Inače, HKS je poručio klubovima da će izgubiti njegovu podršku ukoliko odluče da se nastave takmičiti u ABA ligi.

- Mi imamo situaciju da naši klubovi u posljednjih nekoliko sezona s vodeća četiri kluba u ABA ligi imaju 16 posto pobjeda. Recite mi kako je u takvom okruženju moguće stvoriti igrača pobjednika, onoga koji je u stanju u nekim reprezentativnim kvalifikacijama dobiti jednu Rumuniju. I onda se čudimo kad gubimo od Rumunije, Nizozemske, Poljske. Gledamo na te zemlje s visine, živimo u Barceloni i 1992. godini.

I još jedno pitanje. Ukoliko FIBA takmičenja nisu dobra, zašto Ražnatović i dalje koristi njen BAT kao sigurnosno sredstvo naplate pri sklapanju ugovora za svoje, kako kaže, klijente - dodao je Rađa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.