NBA LIGA

Razišli se Juta Džez i Kvin Snajder

Nakon osam godina

Kvin Snajder. AGENCIJE

A. V.

6.6.2022

Nakon osam godina zajedničkog djelovanja razišli su se Juta Džez, košarkaški klub iz Solt Lejk Sitija i njihov dosadašnji trener Kvin Snajder (Quin Snyder).

Ovo je prvi korak u onome što su američki mediji najavljivali nakon što je klub ispao u prvom krugu ovosezonskog doigravanja od Dalas Meveriksa. U klubu će doći do velikog zaokreta, a ono što navijači Džeza s još većim nestrpljenjem očekuju, od ovog razlaza s trenerom, jest kakva sudbina čeka glavni igrački dvojac, Donovana Mičela (Mitchell) i Rudija Gobera (Rudy Gobert).

Kada je u pitanju trener Snajder ESPN piše kako je on sam bio zatečen ovakvim razvojem događaja premda je kasnije ponudio kratku, ali drugačiju izjavu.

- Nakon osam godina zajedničkog rada očito je moralo doći do ovoga - rekao je Snajder koji je kao trener Juta Džeza ostvario omjer 372-264, ali je u doigravanju ostvario negativnih 21-30.

Kao glavne njegove zamjene američki mediji spominju Džonija Brajanta (Johnnie Bryant), sadašnjeg pomoćnog trenera Njujor Niksa, Aleksa Jensena (Alex Jensen), pomoćnog trenera "džezera" i Terija Stotsa (Terry Stotts), nekadašnjeg trenera Portland Trejl Blejzersa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.