EKSKLUZIVNO

Džon Roberson iz Kelna za "Avaz": Hvala navijačima, idemo dalje

Znamo da imamo novu odličnu priliku u utakmici protiv Francuske, kaže bh. reprezentativac

Roberson: Ovo je za nas sjajno iskustvo. Agencije

Piše: N. D.

6.9.2022

Čudna smo mi nacija, to i nije baš nešto nepoznato. I u sportu smo svi najbolji znalci, svi smo selektori i sve znamo najbolje.

Tako smo „znali“ i prije nekoliko godina, kada je spomenuto da bi za nacionalni košarkaški tim trebao zaigrati Džon Roberson (John).


Samo košarka

On je bek, ima tek 180 centimetara visine i mnogi su pomislili da smo mogli dovesti „boljeg“ stranca koji bi uzeo naše državljanstvo.

Te 2020. godine dobio je bh. pasoš i momak iz Kanzas Sitija je odmah pokazao da je baš ono što trebamo.

Za razliku od mnogih naturaliziranih igrača (osjetili smo na svojoj koži), on je miran, povučen, posvećen samo košarci i onome što se događa na parketu. Zato je i poštovan od saigrača.

Nije da ni ranije nije pokazivao koliko je bitan za bh. tim, ali je posljednja utakmica na Eurobasketu, u kojoj je reprezentacija BiH nadigrala evropskog prvaka Sloveniju, razoružala i one posljednje skeptike.


Sedam trojki

Igrač turske Manise ubacio je Dončiću i drugovima čak sedam trojki iz 13 pokušaja i susret završio sa 23 poena.

Danas naš tim igra novu bitnu utakmicu na Eurobasketu i to će biti nova prilika za veliki skalp. U ekskluzivnoj izjavi za „Dnevni avaz“ Roberson je najavio ovu utakmicu.

- Pozdrav bosanskim navijačima. Spremni smo da idemo dalje, novi izazovi su pred nama. Znamo da imamo novu odličnu priliku u utakmici protiv Francuske. Očekujemo sjajnu utakmicu. Mnogo sam zahvalan navijačima na podršci koju sam nam davali do sada. Sve ovo što nam se događa je za nas sjajno iskustvo i nastavljamo dalje - rekao je Roberson za „Avaz“.


Nevjerovatan osjećaj

- Nevjerovatan osjećaj, atmosfera. Znali smo da možemo igrati bolje. Imali smo energije, išli smo da se „potučemo“ i uspjeli smo na kraju ostvariti veliku pobjedu.

Mi imamo tim, imamo sjajne momke koji znaju igrati košarku - rekao je Roberson nakon velike pobjede nad Slovenijom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.