AMERIČKI MEDIJI

Portland razmišlja o razmjeni Nurkića?

Portland je spreman da napravi promjene u ekipi kako bi opkolili Lilarda igračima koji mu više odgovaraju

Nurkić: Napušta li Portland. AP

N.H

28.1.2023

Glavna promjena u stavu rukovodstva ekipe iz Oregona prema Jusufu Nurkiću i Džošu Hartu, nije striktno vezana za partije koje pružaju na terenu.

Naime, krilo Džeremi Grent (Jerami Grant) je od ove godine kvalifikovan za novi ugovor ($112 Miliona/4 godine), ali on odugovlači jer bi u slučaju da sačeka 30. juni ove godine bio kvalifikovan za još veći ugovor ($233 Miliona/5 godina).

Ukoliko mu ponude taj ugovor, očigledna će biti namjera da ekipu grade oko njega i Demijana Lilarda (Damian Lillard).

Ostatak igrača Portlanda zato sada čeka 9.februar kada je zadnji dan kada se mogu obavljati razmjene.

Jusuf Nurkić i Džoš Hart (Josh Hart) su dva igrača koja se najviše spominju u razgovorima sa ostalim ekipama.

Portland traži krila koja igraju dobru odbranu i šutiraju trice, te smatraju da bi upravo za njih dvojicu mogli dobiti upravo igrače takvog tipa. Hartu također sa druge strane i ističe ugovor na kraju sezone i željeli bi dobiti nešto za njega pošto mu neće moći ponuditi produženje ugovora.

Fanovi Portlanda na društvenim mrežama nisu previše zadovoljni tom idejom, jer smatraju da neće moći dobiti isti kvalitet koji oni pružaju, te da su im oni potrebni u borbi za doigravanje. 

Nurkić je ove sezone na 14 poena i 9.7 skokova u prosjeku, a uz dobru odbranu šutira i trojke 39%, pa možda ekipa Portlanda i odustane od ideje za razmjenu. 

Sve će biti jasnije 9. februara kada se završi rok za razmjene i vidimo da li će ponajbolji bh. reprezentativac ostati u Portlandu ili će preći u novu sredinu. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.