KVALIFIKACIJE ZA EP

Milica Deura za "Avaz": Možemo popraviti utisak

Želimo ostvariti što bolji rezultat u tim utakmicama jer i dalje imamo šansu za plasman na EP, rekla je

Milica Deura. FIBA

Er. Bijedić

30.1.2023

Pred start prošle klupske sezone, odnosno po povratku sa Svjetskog prvenstva u Australiji, kapiten ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Milica Deura, napravila je transfer iz njemačkog Kelterna u slovačku Slaviju iz Banske Bistrice. Krenulo je odlično jer je imala izvrstan debi i bila ključna igračica u plasmanu ekipe u Eurokup, ali ova epizoda ipak nije dugo potrajala.

Novi klub

Deura je od 5. januara članica grčke ekipe Evnikos iz Atine.

- Imala sam problema sa slovačkom vizom, odnosno klub mi nije osigurao vizu zbog procedura u koje nisu bili dobro upućeni. Zato sam brzo pronašla drugi klub i prešla u Grčku – kazala je za „Dnevni avaz“ Deura koja je u Atini nešto više od tri sedmice.

- Zasad je sve dobro, u klubu su jako fini i ljubazni ljudi, a isto tako i u ekipi. Klub nije u samom vrhu grčke lige, ali zbog tog kasnog perioda i prijelaznog roka sam prihvatila ugovor. Oni su mi ponudili dobre uslove, što je meni bilo važno. Nisam imala vremena puno birati, ni razmišljati i uglavnom sam zadovoljna s ugovorom do kraja ove sezone.

Uskoro će se pojaviti na okupljanju reprezentacije BiH kojoj preostaju dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Naša selekcija će ugostiti Sjevernu Makedoniju 9. februara, a tri dana kasnije Njemačku. Oba susreta se igraju u KSC Sabit Hadžić na Ilidži.


Deura: Dat ćemo sve od sebe, pa što bude. FIBA

Bolja opcija

- Želimo ostvariti što bolji rezultat u tim utakmicama jer i dalje imamo šansu za plasman na EP, tako da nam je u cilju da što bolje odigramo i probamo pobijediti obje utakmice. Naravno, neće biti nimalo lako jer Njemačka je stvarno dobra ekipa, što su djevojke pokazale i u novembru, gdje su nas porazile s velikom razlikom. Ali ja se nadam da možemo popraviti taj utisak i savladati ih u Sarajevu, a također i reprezentaciju Sjeverne Makedonije koja je manjeg renomea, ali nije uopće nekvalitetna reprezentacija. I oni sad imaju jednu novu naturaliziranu igračicu i uopće nisu za potcijeniti – komentirala je Deura.

Ipak je bolja opcija da djevojke preko Sjeverne Makedonije krenu u ovaj prozor i probaju se pobjedom napuniti samopouzdanjem.

- To će biti uvod, tu ćemo vidjeti čime raspolažemo i šta možemo, a naravno dat ćemo sve od sebe, pa što bude. Ja se nadam da će sve djevojke biti zdrave i spremne, da ćemo imati najboljih 12 u tom trenutku. Vjerujem da sve koje su na spisku imaju kvalitet i zaslužuju da budu tu, te da će dati najbolje od sebe – zaključila je Deura.

Elez ne igra

Nakon SP u Australiji od dresa nacionalnog tima odlučile su se oprostiti Nikolina Delić, Miljana Džombeta, Nikolina Elez, Džonkel Džons i Matea Tavić.

Ipak na posljednjem spisku su se opet našle Tavić, koja se u međuvremenu povrijedila i ipak neće nastupiti u sljedećem prozoru, te Elez.

Povratak Tavić i Elez je u razgovoru za “Avaz” najavila i tim menadžerica Razija Mujanović. Međutim, od toga neće biti ništa.

- Ne znam zašto sam opet na spisku, odlučila sam se oprostiti iz privatnih razloga – potvrdila nam je Elez.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.