KOŠARKAŠKI AS

Džordan donirao 10 miliona dolara u humanitarne svrhe

Majkl Džordan je oborio novi rekord fondacije Make-A-Wish America donacijom od 10 miliona dolara

Džordan: Oborio rekord Make-A-Wish fondacije. AP

N. H.

3.4.2023

Majkl Džordan (Michael Jordan) oborio je novi rekord fondacije Make-A-Wish America s donacijom od 10 miliona dolara.

NBA legenda je ovom donacijom postavio rekord za najveću privatnu donaciju u 43-godišnjoj historiji ove organizacije.

Džordan je svoj 60. rođendan proslavio ogromnim humanitarnim potezom, a iznos će biti iskorišten za finansiranje izpunjenja želja djece s dijagnozom teških bolesti.

- U protekle 34 godine bila je čast raditi sa Make-A-Wish i pomoći da djeci donesem sreću i osmijeh – kazao je Džordan u izjavi. 

- Vidjeti njihovu snagu i otpornost u tako teškom trenutku u njihovim životima bila je zaista inspiracija. Ne mogu smisliti bolji rođendanski poklon od toga da vidim kako drugi podržavaju Make-A-Wish da svako dijete doživi magiju ostvarenja svoje želje – dodao je legendarni košarkaš.

Košarkaš koji je šest puta bio šampion NBA lige je radio zajedno s neprofitnom organizacijom od 1989. godine, a 2008. je imenovan za njihovog ambasadora.

- Svi znaju Majklovo naslijeđe na terenu, ali ono što on dosljedno radi van terena, kada ga niko ne gleda, čini ga istinskom legendom šire zajednice Make-A-Wish – objasnila je Lesli Moter, predsjednica i izvršna direktorica fondacije.

Od svog osnivanja 1980. godine, Make-A-Wish je ispunio više od 360.000 želja djece širom Sjedinjenih Američkih Država. Cilj iskustava koje program pruža je poboljšanje emocionalnog i fizičkog blagostanja djece koja se suočavaju s kritičnim zdravstvenim stanjima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.