EMOTIVNI BOSANAC

Musa skrenuo pogled: Nije mogao da gleda povrijeđenog košarkaša Barcelone

Džanan Musa, bh. košarkaš koji je bio uz Abrinesa u trenutku kada se okliznuo, nije mogao ni gledati kako se ovaj Španac previja od bolova

Musa nije mogao da gleda. Screenshot

D. H.

16.4.2023

Španski košarkaš Aleks (Alex) Abrines doživio je nezgodnu povredu u današnjem El Clasicu između Barcelone i Reala, a bh. košarkaš Džanan Musa u jednom trenutku otišao je sa strane i nije mogao gledati protivničkog igrača u bolovima.

Ovaj košarkaš se tokom jednog postavljanja u odbrani okliznuo i pao na parket, a na snimku se može vidjeti da je iskrenuo zglob i odmah nakon toga je morao napustiti parket i igru.

Džanan Musa, bh. košarkaš koji je bio uz Abrinesa u trenutku kada se okliznuo, nije mogao ni gledati kako se ovaj Španac previja od bolova, a jasno je da nema nikakve odgovornosti zbog povrede koju je doživio.

Kraljevskom klubu u današnjem meču nije pomogla ni maestralna partija našeg Muse, koji je sa 24 poena bio najefikasniji igrač susreta.

Barcelona je na kraju slavila rezultatom 97:82, a do pobjede ih je nosio Nikola Mirotić, koji je ubacio 23 poena.

Katalonski tim se ovom pobjedom vratio na prvo mjesto na tabeli, a oni nakon 27 odigranih mečeva imaju 22 pobjede i pet poraza, koliko ima i Baskonia. Real je treći sa 21 pobjedom i šest poraza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.