LJEPOTA NIJE JAČA STRANA

NBA zvijezde sa najčudnijim tetovažama: Nekad možda i treba razmisliti prije tetoviranja

Iako neki igrači iz NBA lige imaju impresivne i umjetnički dojmljive tetovaže, drugi nisu bili toliko sretni u izboru svojih "umjetničkih djela"

Andersenova "Free Bird" tetovaža. Twitter

31.7.2023

U svijetu profesionalne košarke, igrači često koriste tetovaže kako bi izrazili svoje osobnosti, stavove, i simbolizirali važne trenutke u svom životu. 

Iako neki igrači iz NBA lige imaju impresivne i umjetnički dojmljive tetovaže, drugi nisu bili toliko sretni u izboru svojih "umjetničkih djela".

Majkl Bizli 

Majkl Bizli (Michael Beasley), nekadašnji visokopozicionirani izbor na NBA draftu, također je poznat po svojim kontroverznim tetovažama. Jedna od najpoznatijih tetovaža je portret njegovog sina, na koji se i sam žalio nekoliko puta, ali nikada nije prekrio. 

Osim toga, njegove tetovaže izgledaju kao da su se spontano pojavile na tom mjestu i mnoge izgledaju više kao da ih je radio nekod pod utjecajem psihodeličnih supstanci, nego kao djelo profesionalnog majstora.

Kris Andersen

Kris Andersen (Chris), poznat i kao "Birdman", ističe se po svojoj izvanrednoj količini tetovaža. Njegovo tijelo prekriveno je brojnim tetovažama koje čine gotovo bezobličan mozaik na koži. 

Ipak, pobjedu odnosi njegova tetovaža na vratu "Free Bird" na vratu koja je završena u raznim bojama. 

Dešon Stivenson

Dešon Stivenson (DeShawn Stevenson) tetovaža "Abe Lincoln" na vratu postala je legendarna, ali ne nužno na pozitivan način. 

Lik bivšeg predsjednika na vratu može biti zanimljiv i simpatičan, ali mnogi se slažu da nije najbolji izbor za tetovažu koja će zauvijek ostati s njim.

Ovi NBA košarkaši dokaz su da možda ponekad i treba razmisliti prije nego što se odlučite nešto trajno stavljati na svoju kožu. Postoje mnogi drugi oblici i ideje koji su mnogo bolji i lakši za uklopiti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.