NBA LIGA

Video / Žestoka tučnjava košarkaša Majamija i Nju Orleansa

Sve je počelo početkom četvrte četvrtine, poslije faula Kevina Lava na Zajonu Vilijamsonu

Detalj s utakmice. Platforma X

H. J. I.

24.2.2024

Košarkaši Majamija savladali su Nju Orleans Pelikanse na gostovanju sa 106:95, a meč je obilježio veliki incident i međusobna tučnjava igrača.

Sve je počelo početkom četvrte četvrtine, poslije faula Kevina Lava na Zajonu Vilijamsonu, koji je poslije toga završio na podu. Uslijedilo je koškanje Nadžija Maršala i Džimija Batlera, gdje je nakon što je Maršal spustio ruke na asa Majamija ovaj u naletu bijesa počeo da ga davi. 

Skočile su potom i klupe, došlo je do velike gužve, a na snimku se vidi da je i Nikola Jović učestvovao u svemu, iako je najmlađi u redovima Majamija, ali je poznato i da je veliki prijatelj Džimija Batlera kojeg gleda kao starijeg brata.

Epilog svega je da su isključeni Batler i Tomas Brajant kod Majamija, a Maršal i Hose Alvarado kod Nju Orleansa.

Jović je ipak uprkos učestvovanju u sukobu ostao na parketu i završio je meč u startnoj postavi. On je i na ovoj utakmici bio starter, što mu je treća vezana utakmica sa ovim statusom.

Na kraju je meč završio sa tri poena, tri skoka i dvije asistencije, mada nije pretjerano ni šutirao, svega tri pokušaja, od čega je jednom pogodio i to za tri.

Najefikasniji kod Majamija bili su Bem Adebajo sa 24 poena i 7 skokova, kao i Džimi Batler, koji je do isključenja na startu četvrte dionice upisao 23 poena 9 skokova i 6 asistencija.

Kod Nju Orleansa se istakao Zajon Vilijamson sa 23 poena, 9 skokova i 7 asistencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.