PREDSJEDNIK CRVENE ZVEZDE

Nebojša Čović oštro o Partizanu: Da sam imao njihov novac i Obradovića osvojio bih barem jednu Euroligu

Čović je istakao da su Zvezda i Partizan državni projekti, s tim da su crveno-bijeli transparentni, a njihovi rivali nisu

Nebojša Čović. Dusan Milenkovic/ATA Images/PIXSELL

N. H.

22.5.2024

Predsjednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović je sumirao sezonu nakon što su osvojili titulu u ABA ligi, gdje su crveno-bijeli s 3:0 u seriji savladali gradskog rivala, Partizan. 

Čović je govorio o lošim odnosima dva kluba, a istakao je da su Zvezda i Partizan državni projekti, s tim da su crveno-bijeli transparentni, a njihovi rivali nisu. 

također, izjavio je da bi sa Zvezdom osvojio barem jednu Euroligu, da je imao Željka Obradovića za trenera i novac koji je Partizan imao za budžet. 

- Da sam ja imao Željka Obradovića, barem jednu Euroligu bih osvojio i da sam imao para koliko oni imaju. Zvezda jeste državni projekat, ali transparentni. Partizan je isto državni projekat, mogu da se ljute koliko hoće, ali netransparentni. Ne vidimo dokumentaciju, papire, pravdanja. Ne samo kada vam Ministarstvo prebaci novac, to je jedan način pomoći, drugi je grad Beograd - rekao je Čović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.