NOGOMET

Enes Sipović otkrio za Avaz.ba: Bilo je ponuda iz Francuske i Španije, ali sam se odlučio za ostanak u Maroku

Piše: N. KREŠTALICA

5.10.2017

Malo je bh. fudbalera koji svoju karijeru grade van Evrope, a još manje onih koji igraju na afričkom tlu. 

Jedan od njih je dvadesetsedmogodišnji Enes Sipović, rođeni sarajlija koji već treću godinu boravi u Maroku.


Ugovor na dvije godine

Naime, nakon dvije sezone u ekipi Tangera, Enes Sipović je potpisao vjernost ekipi Berkanea na dvije godine. Ponuda za odlazak iz Maroka je bilo, kaže Sipović, ali ipak odlučio se ostati u Magrebu.

- Ponuda za nastavak karijere je bilo. Prije svega iz Saudijske Arabije i Katara, kao i iz Francuske i Španije, ali su na kraju, nažalost, propale. Nadam se da ću u budućnosti ipak uspjeti dogovoriti i prelazak u Evropu – rekao je Sipović na početku našeg razgovora.

Također, osvrnuo se i na prethodni period svog boravka u Maroku.

- Tu sam već dvije godine tako da znam dosta igrača u ligi. Što se tiče prilagođavanja u novoj ekipi, nije bilo problema. Osim što sam propustio prva dva kola u ligi zbog papirologije, sve je u najboljem redu – dodao je Sipović.


Sipović upisao asistenciju u meču protiv Vidada

Respektabilna ekipa

Novi klub bh. defanzivca je prošlu sezonu okončala na visokoj četvrtoj poziciji, ali je u novu krenula sa dva poraza. Sipović nam je kazao da je unatoč lošijem početku atmosfera dobra.

- Istina je da smo loše startali u prvenstvu. Ipak, u zadnja dva kola osvojili smo četiri boda. U posljednjem susretu u kupu protiv Vidada smo odigrali neriješeno, tako da se definitivno vidi progres – kazao je.

Na kraju, Sipović je kazao da su ambicije visoke, ali da on i ekipa idu iz kola u kolo bez srljanja. Podsjećamo, Enes Sipović je svoju fudbalsku karijeru počeo u Željezničaru. Nakon Grbavice, odlazi u Rumuniju gdje je igrao za Otelul, Petrolul i Farul te u Belgiju, gdje je igrao za Westerlo. Prije dvije sezone potpisao je za marokansi Tanger.

Sjajna forma

Unatoč tome što je propustio prva dva kola marokanske Botole, Sipović je potvrdio svoj kvalitet. Naime, na kup utakmici protiv velikana iz Kazablanke, ekipe Vidada, naš fudbaler je upisao asistenciju u remiju ove dvije ekipe.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.