NOGOMET

Meho Kodro za „Dnevni avaz“: Razloga je milion, neka se stvari ohlade pa ću pričati

Kodro: Nastavljam s radom u Servetu

Piše: M. TANOVIĆ

21.11.2017

- Iz ličnih i moralnih razloga odustajem od kandidature za selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Zahvaljujem se stručnoj komisiji Nogometnog saveza BiH na ukazanom povjerenju. Nažalost, gdje umire struka (znanje), rađa se sjeme sumnje...  

Reprezentaciji naše zemlje želim sve moguće uspjehe u narednom periodu. S velikom posvećenošću nastavljam s projektom Serveta.

Ovo je u e-mailu, koji je ekskluzivno poslao našoj sportskoj redakciji, napisao Meho Kodro, koji je do jučer glasio za prvog favorita za upražnjenu stolicu nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ratno stanje

No, mostarski stručnjak, koji sjedi na klupi sedamnaestostrukog švicarskog prvaka Serveta, odlučio je odustati. U ekskluzivnom razgovoru za naš list, koji je uslijedio nakon primitka e-maila, Kodro nam je rekao da, očito, nije vrijeme za njega i njegov novi angažman u državnoj reprezentaciji.


Kodrin e-mail koji je došao na našu adresu

- Otprilike je u tome što sam napisao sve sažeto. Sve drugo što kažem, može biti pogrešno protumačeno ili shvaćeno na ovaj ili onaj način, pa neka za sada ostane ovako – rekao nam je Kodro u telefonskom razgovoru.

Stekli smo dojam da trener Serveta na umu ima svašta, ali da ne želi reći ništa, što je i prilično shvatljivo, jer se uoči sjednice Izvršnog odbora, na kojoj nije prihvaćen prijedlog o njegovom imenovanju za selektora BiH, stvorilo gotovo ratno stanje. Jedni su bili za njega, drugi protiv, a razlika u mišljenjima bila je prisutna i unutar samog Izvršnog odbora NSBiH. Na kraju, Kodrina odluka da se povuče, i nije začuđujuća.

Rastezalo se

- Iskreno, ima tu milion stvari. A i previše se sve ovo rastezalo. Imao sam i dosta problema ovdje u klubu, zbog svih stvari koje su objavljivane u BiH. Način na koji se sve dešavalo i kulminiralo pred tu sjednicu... Sve su to razlozi zbog kojih odustajem. Neka prođe neko vrijeme da se stvari malo ohlade pa ćemo onda ozbiljnije porazgovarati o svemu – rekao nam je na kraju Kodro, koji je ponovio da našoj nogometnoj reprezentaciji, ko god da bude imenovan za selektora, želi svu sreću ovoga svijeta i puno uspjeha.

Zatečen i NSBiH 

Kodro nam je u telefonskom razgovoru rekao da je o svojoj odluci obavijestio i stručnu komisiju NSBiH, u sastavu Duško Bajević, Zvjezdan Misimović, Sead Kajtaz i Ivica Osim. Podsjetimo, ova komisija je uoči sjednice IO NSBiH Kodri dala prednost u odnosu na Amara Osima.

No, vijest koju smo ekskluzivno objavili na našem portalu www.avaz.ba zatekla je i ljude iz Nogometnog saveza BiH.

Sada se Amar Osim nameće za najozbiljnijeg kandidata, mada će naredne sjednice stručne komisije sigurno polučiti još trenerskih imena s kojima će se pokušati stupiti u pregovore, recimo, onima koje je nakon sjednice IO NSBiH predložio predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević.

- Nastavit ćemo razgovore s potencijalnim kandidatima. Ne trebamo žuriti. Najvažnije je da izaberemo najbolje rješenje – rekao je Zvjezdan Misimović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.