NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Trenirao sam boks, razbio bih Marfija

Nezaobilazna tema i povod za razgovor bile su sankcije koje su Sjedinjene Američke Države (SAD) prekjučer uvele za sedam firmi iz RS

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

20.6.2024

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, donosimo ekskluzivni intervju s Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske i liderom SNSD-a.

Nezaobilazna tema i povod za razgovor bile su sankcije koje su Sjedinjene Američke Države (SAD) prekjučer uvele za sedam firmi iz RS, a, među ostalima, na crnoj listi Američkog ministarstva finansija (OFAC) su UNA TV i „Prointer“.

Brojne poznate ličnosti žrtve montaža i krađe identiteta. Korištenje sofisticiranih alata za masovne prevare građana predstavlja relativno nov oblik kriminala u BiH, a posljedice su strašne, kako po poznate ličnosti čija se imena zloupotrebljavaju tako i za građane koji povjeruju u njihov sadržaj pa za sumnjive preparate izdvajaju velike iznose novca.

Dr. Tamara Jovović, specijalista dermatovenerologije, savjetuje kako se zaštititi od ekstremnih vrućina. Prvi ovogodišnji val vrućina ne jenjava, a živa u termometru pokazuje 40 stepeni, negdje i više, što je dovoljan razlog da se pridržavamo preporuka ljekara.

- Kožu ćete najbolje zaštititi, prije svega, ako se ne izlažete direktnom suncu u periodu od 10 do 18 sati – kazala je dr. Tamara Jovović.

Opet bez zračnih snaga pred ljetnu sezonu: BiH je sadaka-država. Nezvanično, Ministarstvo odbrane BiH dalo je saglasnost za prisustvo helikoptera MUP-a Srbije u slučaju elementarnih nepogoda, odnosno požara, a konkretnu potvrdu nismo uspjeli jučer dobiti od ministra Zukana Heleza, koji je službeno boravio u Rumuniji.

Na sportskim stranicama glavna tema je Meho Kodro koji je govorio za „Avaz“ nakon prvog kola na Evropskom prvenstvu.

- Po meni favoriti, bez obzira na sve, na kraju ostaju ekipe poput Njemačke, Španije. Portugal je bio jedan od favorita, ali kad se to gleda, to je igra bez okomitosti, bez dubine – kazao je Kodro.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.