NOGOMET

Lukaku tragičar, Siti bolji u derbiju Mančestera

Avaz.ba

10.12.2017

Nogometaši Mančester sitija pobijedili su večeras u gostima Mančester junajted sa 2:1 u derbiju 16. kola engleske Premijer lige.

Siti je današnjim trijumfom na stadionu "Old Trafford" odmakao gradskom rivalu 11 bodova na tabeli i tako prije polovine šampionata došao jako blizu titule.

Ekipi Pepa Gvardiole (Guardiola) ovo je bila 14. uzastopna pobjeda u Premijer ligi, što nijednom timu prije nije pošlo za rukom.

Najveći tragičar današnjeg derbija bio je Romelu Lukaku, jer je Siti oba puta do gola došao poslije njegovih loših intervencija u sopstvenom petercu.

Siti je do prednosti došao u 43. minuti iz odbijene lopte nakon loše intervencije Lukakua koji nije uspio glavom loptu da izbaci nakon kornera.

Junajted nije uspijevao da priprijeti Edersonu u prvom poluvremenu, ali je ipak u sudijskoj nadoknadi izjednačio preko Markusa Rašforda (Marcus Rashford).

Početak drugog poluvremena također je pripao gostima koji su do nove prednosti došli u 54. minutu. Ovaj put Nikolas Otamendi (Nicolas) pokupio je loše ispucavanje Lukakua i savladao nemoćnog De Heu (Gea).

Junajted je u nastavku pokušao da dođe do izjednačenja, ali u tome nije uspio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.