BEZ IZNENAĐENJA

Mančester Junajted i Čelsi sigurni kao nekada

Čelzi je prvi izašao na teren, gdje je bio izraziti favorit protiv Burnmauta

Čelzi je prvi izašao na teren. AP

H. J. I.

27.12.2022

Fudbaleri Čelzija i Mančester Junajteda su na odličan način odradili drugi dio "Boxing day", pošto su bili bolji od Burnmauta (2:0), odnosno Notingem Foresta sa 3:0.

Čelzi je prvi izašao na teren, gdje je bio izraziti favorit protiv Burnmauta, što je pokazao već u prvom poluvremenu, kada je i jednostavno finiširao već ovaj meč. Napadali su "Plavci", Kaj Haverc je već u 16. minuti postigao gol za 1:0.


Nije se tu zaustavila londonska ekipa, već je samo osam minuta kasnije i Mejson Maunt postigao gol za 2:0, čime su došli do prve pobjede u Premijer ligi poslije dva mjeseca.

Odmah poslije njih na teren na "Old Trafordu" su izašli i fudbaleri Mančester Junajteda koji su dočekali Notingem forest.


Poput i njihovih prethodnika, Junajted je također već u prvom poluvremenu odlučio pobjednika. Rašford je iskoristio prelijepu akciju iz kornera, kada je Kristijan Eriksen poslao loptu po zemlji ka engleskom napadaču. Odmah tri minute potom je gol postigao i Enotni Marsijal.

Notingem je uzvratio preko Bolija na kraju poluvremena, ali je ovaj pogodak poništen zbog ofsajda. Drugo poluvrijeme je bilo dosta slabije, bez toliko šansi, a jedina je i bila pretvorena u gol, kada je Kazemiro pronašao Freda u 87. minuti susreta za konačnih 3:0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.