NOGOMET

Kutinjo se na emotivan način oprostio od Liverpula

Avaz.ba

9.1.2018

Filip Kutinjo (Philippe Coutinho) potpisao je za Barcelonu u ponedjeljak nakon liječničkog pregleda, a njegovi debi će biti tek za dvije do tri sedmice zbog povrede bedra.

Kutinjo je iskoristio priliku i malo slobodnog vremena kako bi napisao na društvenim mrežama svoje oproštajno pismo Liverpulu.

"Otkad sam došao u Liverpool, moja porodica i ja smo se uvijek osjećali dobrodošli i sklopili smo puno novih prijateljstava."

"Na terenu i izvan njega sam osjetio sjajnu atmosferu ovog kluba i njegovih navijača. Nadam se da sam im uzvratio s lijepim sjećanjima i trenucima."

"Kada sam potpisivao za Liverpul znao sam o kakvom klubu se radi. Ovaj klub i stadion imaju jedinstvenu osobnost i karakter te posebnu dušu i srce.", napisao je Kutinjo.

"Napuštam Liverpul samo jer je Barcelona moj san. Liverpul je također bio san koji sam srećom ostvario i posvetio mu pet godina svog života."

"Karijera nogometaša ne traje dugo i činjenica da sam u svojoj karijeri nastupao za Liverpul i Barcelonu jednostavno je nevjerovatna. Nadam se da će navijači shvatiti da se Barcelona ne odbija i da moj odlazak neće umanjiti ono što mislim o ovome klubu i navijačima."

"Želim momčadi i Jirgenu puno sreće i uspjeha u nastavku. Ovo je nevjerovatna momčad koja će postati još i bolja."

"Želio bih zahvaliti svim ljudima, ali ne mogu sada navoditi svako ime... Zahvalio bi se svim trenerima i fizioterapeutima koji su bili dio mog života u Liverpul - nedostajat ćete mi. Vlasnicima također, koji daju sve od sebe da donesu uspjeh ovome klubu. Također skautima koji su imali povjerenja u mene da sam pravi igrač za ovaj klub. I naravno, svim saigračima, trenutnim i bivšim, koji su mi pomogli da napredujem kao osoba i kao igrač. Svima vam hvala. Sve što sam ovdje postigao je zbog vas."

"I na kraju. Najvažnijim ljudima Liverpula - navijačima. Ne mogu vam dovoljno zahvaliti koliko ste me bodrili svih ovih godina i gdje god da odem, do kraja života, čuvat ću vas i Liverpul u svome srcu. Uvijek ćete biti dio mene."

"You Will Never Walk Alone. Phillipe."

Since the moment I arrived in Liverpool , me and my family have been made to feel so welcome and have made so many friends. On the pitch and off the pitch, we have experienced the beauty of this club and its fans. In turn, I hope I have delivered memories and moments that have brought happiness to the Liverpool supporters. Moving to Liverpool, I knew the club’s greatness and history but what I did learn during my time was the unique heart and soul of the place. It has its own personality and character. I leave Liverpool because Barcelona is a dream for me. Liverpool was a dream that I was fortunate enough to realise and I have given five years of my life to it. A career on the pitch only lasts for so long and to play for Barcelona as well as Liverpool is something I want to experience and enjoy while I am blessed enough to be able to do so. I hope the supporters understand that choosing to experience something new is not about diminishing their importance to me or the club’s importance. Nothing will ever diminish that in my heart. I wish Jürgen and the team nothing but joy and success for the rest of this season and beyond. This is an amazing team and they are getting better and better all the time. There are too many people I want to thank, but I cannot name everyone individually. To all the amazing club staff who have been part of my life in Liverpool - I will miss you. To the owners, whom have tried so hard to bring success, and to the football recruitment staff for showing faith in me to bring me here and rewarding me during that journey, and to my incredible teammates, past and present, who have helped me grow and improve as a player and a person, I would like to say thank you to you all. Anything I have achieved here would not have been possible without you. And finally, to the most important people of Liverpool - the Liverpool supporters. I can never thank you enough for what you have given me during this time and no matter where I go in the world, for the rest of my life, I will always cherish Liverpool in my heart. You, the club and the city will always be a part of me. You’ll Never Walk Alone. Philippe.

A post shared by Philippe Coutinho (@phil.coutinho) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.