MUNDIJAL 2018

Filmska priča - režiser odbranio penal Mesiju

Mondo.rs

16.6.2018

Golman Islanda Hanes Tor Haldorson (Hannes Þór Halldórsson), koji je odbranio penal Mesiju (Lionel Messi)  i sačuvao bod svojoj reprezentaciji, prije fudbala bavio se režijom. 

Argentina je sastavljana od skupocijenih fudbalskih zvijezda. Ali, novac u fudbalu ne znači mnogo. Srce je mnogo bitnije. A Islanđani ga imaju.

Najmanja zemlja koja učestvuje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji (ujedno i najmanja zemlja koja je ikada učestvovala na nekom svjetskom prvenstvu) odoljela je vicešampionu svijeta, a heroj Islanda je golman Hanes Tor Haldorson, koji je i proglašen za najboljeg igrača meča.

Haldorson je odbranio penal Lionelu Mesiju, a poslije meča je objasnio da je "uradio domaći zadatak" i da je "ušao Mesiju u glavu", gledavši mnogo penala koje je Mesi izveo.

- Ostvarenje sna je odbraniti penal Mesiju, pogotovo što sam pomogao timu da osvojimo bod koji bi mogao da bude od velike važnosti za nas u pokušaju da prođemo u drugu fazu - priznao je 34-godišnji golman danskog Randersa.

Ali, ovaj momak nije zanimljiv samo zbog odbranjenog penala. Prije četiri godine, režija je bila njegovo osnovno zanimanje, a fudbal tek sporedno.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.