TRANSFERI

Murinjo pripremio 50 miliona eura za Rebića

Rebić u zračnom duelu s golmanom reprezentacije Engleske Pikfordom

Avaz Sport

18.7.2018

Završilo se Svjetsko prvenstvo u Rusiji i, nakon mjeseca nogometne groznice, na površinu su isplivala neka nova lica i neki novi junaci, a svoju kvalitet dodatno je potvrdio i dobar dio već odavno poznatih imena.

Novo ludilo 

Poznato je i kako nakon ovakvih takmičenja počinje novo ludilo, ono transferno, koje bi u idućih nekoliko sedmica trebalo puniti naslovnice sportskih medija. Zbivanja u Rusiji proslavila su dobar dio igrača, koji su sada vrlo tražena roba na nogometnom tržištu, a historijski uspjeh Hrvatske lansirao je “Vatrene” među najpopularnije transfer-priče.

Iz engleskih medija, čije pisanje prenose i zagrebačke “Sportske novosti”, samo nekoliko dana nakon što je Hrvatska ubilježila historijski uspjeh osvajanjem svjetskog srebra, stiže priča o potencijalnom transferu Ivana Perišića i Ante Rebića u redove Mančester junajteda.

Prema Englezima, Žoze Murinjo (Jose Mourinho) pripremio je za Rebića čak 50 miliona eura, za šta smatra da bi trebalo zadovoljiti apetite Ajntrahta iz Frankfurta. Ovaj 24-godišnjih Hrvat oduševio je na minulom Mundijalu svojom borbenošću i trkom, a najviše će se pamtiti po pogotku kojim je načeo Argentinu još u grupnoj fazi prvenstva.

S Otoka paralelno stiže i priča o obnovljenom interesu Junajteda za usluge Ivana Perišića, koji je maestralno odigrao završnicu takmičenja u Rusiji. Ivan je u Rusiji, podsjetimo, tri puta tresao protivničke mreže. Prvi njegov pogodak dogodio se još protiv Islanda, dok je posljednja dva zabio protiv Engleske u polufinalu i protiv Francuske u velikom finalu.

Velika želja

Ivan Perišić bio je velika želja Žozea Murinja još prošle godine, a njegov dolazak bi, prema pisanju Engleza, otvorio prostor za odlazak Entonija Martijala (Anthony Martial), za kojeg je, pak, zainteresiran Totenhem. Navodno su u ovoj priči razgovori već uznapredovali.

- Ne znam zašto nije došao u Mančester još prošle godine, kad sam bio zainteresiran za njega - bila je jedna od izjava Murinja još nakon polufinala, u kojem je Perišić zabio izjednačujući pogodak protiv Engleske.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.