OLD TRAFFORD

Nemanja Matić stao u odbranu Murinja

Atmosfera u klubu i oko njega je užasna, rezultati su porazni, navijači ljuti, a krizi se ne nazire kraj

Nemanja Matić. AFP

Index.hr

1.10.2018

Dok je sir Aleks Ferguson (Alex) sjedio na klupi, Mančester junajted je bio sinonim za uspjeh. No, legendarni Škot je već pet godina aut, dok slavni klub sa svakom narednom sezonom tone sve dublje i dublje.  Treneri se mijenjaju, u ekipu se svake sezone ulaže ogromno bogatstvo, ali rezultata i igre nema.    

Atmosfera u klubu i oko njega je užasna, rezultati su porazni, navijači ljuti, a krizi se ne nazire kraj. 

Nakon sedam odigranih kola, Junajted je tek deseti, a poslije poraza od Vest Hema (1:3) za vikend, kriza je dosegnula vrhunac.

Hoze Murinjo (Jose Mourinho), koji je u svađi sa svima, navodno je već bivši i samo se čeka da u Mančester sleti Zinedine Zidane, dok u isto vrijeme veznjak Junajteda, srbijanski reprezentativac Nemanja Matić, otkriva neke detalje haosa koji se događa u svlačionici posrnulog velikana. 

- Uvijek je teško kad izgubite, naročito kad je u pitanju tako veliki klub. Teško je, ali to je nogomet. Takav je život. Sigurno je da smo svi željeli odigrati bolje i pobijediti, no sreća je ta koja nam je okrenula leđa.  Znamo da smo odigrali užasno posljednjih nekoliko utakmica, svjesni smo toga, no mi smo igrači i dat ćemo sve od sebe da riješimo ovaj problem. To nam je obaveza. Nakon poraza u subotu, sjeli smo svi i otvoreno razgovarali. Znamo da je loše, ali dajemo sve od sebe. Znam da ne postoji niko ko se nije trudio. Lično, reći ću da sam odigrao možda i najgoru utakmicu otkako sam u Junajtedu, da bih se onda pogledao u ogledalo i zapitao šta je to što pogrešno radim. Svaki od nas je to slično napravio - kazao je Matić, koji je stao u odbranu Murinja, rekavši da Portugalac želi izvući ekipu iz krize i da ovaj trenutak koristi kako bi upravo to pretvorio u njihovu snagu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.