FRANCUSKA

Nejmar i Mbape okrenuli leđa Kavaniju

Situacija u Parizu alarmantna

AFP

Avaz Sport

9.10.2018

Pariz Sen Žermen ove sezone izgleda zastrašujuće. U prvenstvu Francuske su maksimalni uz devet pobjeda iz isto toliko utakmica. Gol razlika im je zaista impresivna 36:2. U Ligi prvaka pregazili su Crvenu Zvezdu sa 6:1, i poraženi su od Liverpula na Anfieldu kada je Firmino u 92. minuti zabio za pobjedu (3:2). 

Iako se čini da im sve ide od noge, francuksi list "L'Equipe" otkrio je kako je situacija u Parizu alarmantna. Prema njihovim navodima, glavne dvije zvijezde kluba Nejmar (Neymar) i Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) urotili su se protiv Edinsona Kavanija (Cavani). 

Francuski list iznio je vrlo zanimljive statističke podatke koji pokazuju da zaista nešto ne štima među pomenutim trojcem. 

Prema "L'Equipeovim" navodima u ovoj sezoni je čak 25% Nejmarovih dodavanja bilo upućeno prema Mbapeu, a svega 0,5% prema Kavaniju. S druge strane, Mbape je 31% svojih dodavanja uputio prema Nejmaru, a tek 5% prema Kavaniju.

Osim toga, isti izvor navodi i da se Kavani osjeća zaista usamljeno u PSŽ-u, kako na terenu, tako i izvan njega. Ostatak tima navodno se priklonio najvećim zvijezdama i Urugvajac se osjeća nepoželjno.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.