KVALIFIKACIJE

Trenutak istine za "Zmajiće"

BiH je slavila u prvom meču u Zenici sa 3:1

G. Š.

16.10.2018

Naša mlada reprezentacija će danas (20 sati) protiv Portugala na stadionu Maritimo u Funhalu odigrati meč posljednjeg kola Grupe 8 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. u Italiji i San Marinu.

"Zmajićima" je neophodna pobjeda kako bi osigurali drugo mjesto i plasirali se u baraž u kojem će učestvovati osam drugoplasiranih selekcija s najboljim učinkom iz devet kvalifikacijskih grupa (pobjednici grupa idu direktno na EP). 

No, bit će to teško ostvariti protiv veoma kvalitetnog domaćina, kojeg bi poraz ostavio bez baraža.

- Spremno dočekujemo odlučujući meč za plasman u baraž. Naš protivnik je zaista odlična ekipa, koja je sastavljena od igrača koji nastupaju u jakim ligama. 

Oni su prije početka kvalifikacija  važili su za apsolutnog favorita u ovoj grupi, jer imaju vrhunske pojedince - kaže selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović. 

Dodao je da su naši mladići imali odlične uvjete za rad u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici. Sve što je planirano, kako kaže, provedeno je u djelo. 

- Možemo biti zadovoljni načinom na koji su igrači ispunjavali svoje obaveze. Spremali smo se najbolje što smo mogli, a vidjet ćemo da li je to dovoljno.

Ono što je sigurno jeste da svi moramo pružiti i više od maksimuma kako bismo došli do pozitivnog rezultata - kaže Marinović. 

 Naši U-21 reprezentativci sinoć su obavili i trening u Funhalu. U prvom međusobnom meču u kvalifikacijama BiH je savladala Portugalce u Zenici sa 3:1. 

U današnji duel rivali ulaze u sličnoj formi. U posljednjih pet utakmica su ostvarili po četiri pobjede i jedan poraz. 

I naši nogometaši i Portugalci su izgubili od lidera grupe Rumunije, koja će danas ugostiti Lihtenštajn i vjerovatno ovjeriti prvo mjesto u kvalifikacijskoj Grupi 8. 

Utakmicu Portugal - BiH sudit će arbitri iz Engleske.

Glavni sudija je Pol Tirni (Paul Tierney), a asistenti su Heri Lenard (Harry Lennard) i Danijel Robatan (Daniel Robathan).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.