NJEMAČKA

Mateus: Vjerujem da Oliver Kan u budućnosti može voditi Bajern

Smatra da je bivši golman izuzetan poznavalac nogometa

Mateus: Kan je zaštitno lice Bajerna. Arhiv

Avaz Sport

19.11.2018

Legendarni njemački nogometaš Lotar Mateus (Lothar Matthäus) u intervjuu za "Bild" otkrio je da bi nekadašnji golman Bajerna iz Minhena Oliver Kan (Kahn) bio idealan nasljednik Karl-Hajnca Rumenigea (Karl-Heinz Rummenigge) u upravi tog kluba.

- Kan je zaštitno lice Bajerna, on ima DNK Bajerna u sebi. Oliver je izuzetan poznavalac nogometa. Oduvijek je bio ambiciozan, konstantno je napredovao i kada je posao u pitanju. Vjerujem da u budućnosti može voditi Bajern - rekao je Mateus. 

On je iznio svoju viziju u rukovodstvu njemačkog prvaka. 

- Predsjednik Uli Henes (Uli Hoeness) postat će počasni predsjednik, kao Franc Bekenbauer (Franz Beckenbauer), ali se neće uplitati u svakodnevna pitanja. Na njegovo mjesto predsjednika upravnog odbora doći će Rumenige, dok će Oliver Kan preuzeti funkciju glavnog izvršnog direktora - tvrdi 57-godišnji Mateus. 

Komentirao je i sportskog direktora Hasana Salihamidžića. 

- Od srca mu želim da se progura. Ali u slučaju da u tome ne uspije, mogao bih da zamislim Olivera Minclafa (Mintzlaff) na toj poziciji. On u Lajpcigu obavlja prvoklasan posao i ima odlične kontakte u inozemstvu -  zaključio je legendarni Mateus. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.