LIGA PRVAKA

Teško je igrati protiv Pariz Sen Žermena jer ih sudije štite

Crvena zvezda bez evropskog proljeća

PSŽ prošao dalje. AFP

Index.hr

12.12.2018

Crvena zvezda izgubila je na Marakani od Pariz Sen Žermena 4-1 u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka i tako se oprostila od evropske sezone s 4 boda.

Dobar je to učinak za srpskog prvaka jer niko nije očekivao da će se kvalificirati u grupe Lige prvaka, a kamoli uzeti četiri boda u grupi u kojoj su igrali protiv puno kvalitetnijih Liverpula, Pariz Sen Žermena i Napolija.

Sličnog mišljenja je i fudbaler Zvezde Miloš Degenek, koji kaže da nije mala stvar uzeti četiri boda u ovakvoj grupi. Ipak, imao je zamjerki na suđenje u sinoćnjoj utakmici.  

Čisti faul je bio kod prvog gola. Očito je da sudije štite velike ekipe, to sam već govorio ranije. Drugi gol smo primili iz kontre, brzo smo izgubili loptu i mislim da smo zaslužili puno više od ovih 4-1. Posljednji gol nismo ni trebali primiti jer je već bio kraj utakmice - rekao je Degenek nakon utakmice za Arenu Sport.

Degenek je bio oduševljen igrom Anhela Di Marije, iako se najviše pričalo o Embapeu i Nejmaru, koji su bili najbolji pojedinci utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.