SAZNAJEMO

Prosinečki dolazi u Sarajevo na treću operaciju

Planirani završni hirurški operativni zahvat bit će obavljen do 15. februara

Prosinečki: Treći operativni zahvat ne bi trebao trajati duže od sat. M. Kadrić

Autor:G. ŠUMAR

30.1.2019

Selektor naše reprezentacije Robert Prosinečki (50) uskoro će doputovati u naš glavni grad, gdje će biti podvrgnut trećem operativnom zahvatu, saznaje „Dnevni avaz”. 

- Planirani završni hirurški operativni zahvat bit će obavljen do 15. februara – saznajemo od našeg izvora iz Nogometnog saveza BiH, što nam je potvrđeno i u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo.  

Prosinečki se po povratku iz Las Palmasa, gdje je naš državni tim 18. novembra prošle godine odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitaliziran, a dan poslije podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema s divertikulumom tankog crijeva. Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović. Drugi, kraći operativni zahvat obavljen je 1. decembra 2018. godine.

- Treći operativni zahvat ne bi trebao trajati duže od sat, premda je to uvijek nezahvalno prognozirati - kaže naš izvor. 

U NSBiH, ali i KCUS-u, uvjeravaju nas da će selektor Prosinečki biti spreman voditi naš državni tim u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koje naša reprezentacija otvara 23. marta na sarajevskoj Grbavici protiv Armenije.

Godišnjica debija

Jučer se navršila tačno godina od debija selektora Prosinečkog na klupi naše reprezentacije i prijateljske utakmice s reprezentacijom SAD koja je odigrana 29. januara 2018. na „Dignity Health Sports Parku“ u Carsonu (0:0). 

Prosinečki je u minulih 12 mjeseci naš državni tim vodio u 12 mečeva te ostvario pet pobjeda, pet remija i dva poraza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.