ENGLESKA

Asmir Begović: Ne odustajem, borim se za svoje mjesto

Izgubio poziciju u startnoj postavi

Begović: Razgovarao sa menadžerom Hauom

Piše: F. I.

2.2.2019

Drugu utakmicu zaredom naš reprezentativni golman Asmir Begović (32) nije bio na golu engleskog premijerligaša Bornmuta. Menadžer “Trešnjica” Edi Hau (Eddie Howe) dao je prednost poljskom veteranu Arturu Borucu (39).

Posvećen timu

- Razgovarali smo prije utakmice s Vest Hemom, ekipa je bila u velikoj krizi i menadžer je procijenio da je potrebna promjena. Naravno da ja želim igrati, ali je konačni uspjeh ekipe najvažniji. Moje je da nastavim raditi najbolje što mogu, da se dokazujem na treninzima i borim za svoje mjesto – izjavio je Begović za “Dnevni avaz”.

Špekuliralo se i o odlasku iz Bornmuta.

- Novinari uvijek pišu takve stvari, ponuda i interesa uvijek ima, ali ja imam ugovor s Bornmutom i potpuno sam posvećen svom timu – istaknuo je rođeni Trebinjac.

Begović je jedan od reprezentativaca BiH koji se bori za svoje mjesto u timu. Dobar dio izabranika selektora Roberta Prosinečkog muči se s formom.

Dovoljno vremena

- Forma je prolazna, mislim da nas to u ovom trenutku ne treba brinuti, prije svega zbog toga što je do utakmica reprezentacije dovoljno vremena, mnogo toga se može promijeniti.

Osim toga, igranje za reprezentaciju je nešto drugo, postoji poseban naboj i sve je moguće.

Najvažnije je da se dobro pripremimo za protivnike koji nas očekuju u kvalifikacijama za Euro 2020., da damo maksimum i vjerujem da rezultat neće izostati – poručio je Begović.


Projekt u Mostaru

Narednog mjeseca s radom nastavlja i Begovićeva golmanska Akademija u Sarajevu, a velike planove u ovoj godini ima i za svoju humanitarnu fondaciju.

- Prezadovoljan sam kako stvari izgledaju u Akademiji. Fokusirali smo se na kvalitet, a ne na kvantitet i to se pokazao kao ispravan potez.

Kad je Fondacija u pitanju, u maju nas očekuje treći humanitarni golf turnir. Za sada imamo nekoliko velikih imena i baš se radujem tome. Naravno, trenutno je fokus na projektu u Mostaru, nadamo se da ćemo uskoro završiti pregovore i konačno krenuti u gradnju sportskog centra.

61

nastup u dresu Bosne i Hercegovine ima Begović

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.